Hovedinnhold

Islamsk geistlig vil ha fatwa mot likestilling

En kjent islamsk skriftlærd har i Saudi-Arabia oppfordret til å drepe enhver muslim som tar til orde for likestilling mellom kjønnene i det strengt islamske landet.

Trusselen settes fram i en fatwa som ble offentliggjort tirsdag på hjemmesiden til den skriftlærde sjeik Abdurrahman al-Barrak.

Der heter det at den som tillater at menn og kvinner møtes på arbeidsplasser eller universiteter i kongeriket, «er en vantro som må drepes».

Gutter og jenter holdes atskilt i undervisning i Saudi-Arabia, og det samme gjelder for universitetene.

I banker og på kontorer arbeider kvinner i egne avdelinger og har stort sett bare kontakt med mannlige kolleger på telefon.

Det eneste stedet der skillet i arbeidslivet er opphevet, er på sykehus, der det ville by på store praktiske problemer å gjennomføre.

I fjor ble det også åpnet for felles undervisning av mannlige og kvinnelige studenter på Kong Abdullah-universitetet for vitenskap og teknologi (KAUST).

Flere lærde, konservative muslimer har kritisert beslutningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks