Hovedinnhold

Rekordmange drept av IS-bomber i Syria

  • Send en melding til
Bombene som rammet Damaskus og Homs søndag, tok livet av minst 184 mennesker, ifølge en syrisk eksilgruppe.

Denne saken handler om:

Ikke siden folkeopprøret i Syria startet i 2011, har så mange blitt drept av bomber på én og samme dag, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Sjokkrapport: Slik utnyttes barnesoldatene til IS

120 mennesker, deriblant minst 75 sivile, ble drept av to bilbomber og to selvmordsangrep i Sayeda Zeinab, et sjiadominert område sør for Damaskus. Blant de drepte var det internt fordrevne fra andre deler av Syria, samt en rekke medlemmer av de syriske sikkerhetsstyrkene, ifølge eksilgruppen.

Dødstallene stiger

I Homs har dødstallet steget til 64, blant dem 39 sivile, etter at to bilbomber eksploderte i en regjeringskontrollert del av byen, melder SOHR, som får opplysninger fra et bredt kildenettverk inne i Syria.

Terrororganisasjonen IS har meldt at den står bak angrepene.

Desperate syrere forteller: Folk spiser blader, katter og hunder 

Det blodigste angrepet før søndagen, skjedde i 2012 i nærheten av Damaskus og tok livet av 112 mennesker. Da var det Nusrafronten, al-Qaidas fløy i Syria, som tok på seg ansvaret.

Kuttet forsyningslinje

Samtidig har kraftige kamper ved den syriske storbyen Aleppo ført til at regimets eneste forsyningslinje inn til byen er kuttet, melder SOHR.

Kampene foregikk mandag langs veiene sørøst for byen, samt rundt byen Khanaser.

Det er krigere fra den ytterliggående islamistgruppa IS som har sørget for at regimets forsyningslinje er kuttet, ifølge et nyhetsbyrå som knyttes til gruppen.

Stor oversikt: Alt du trenger å vite om Syria-samtalene

Aleppo er delt i områder kontrollert av henholdsvis regimet og ulike opprørsgrupper. IS har kontroll over en bred front øst for byen.

Kampene ved byen har vært spesielt harde de siste ukene ettersom regjeringshæren har rykket fram i et forsøk på å beleire de opprørskontrollerte områdene.

Unike dronebilder: Bare ruiner igjen av opprørshovedstaden

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks