Hovedinnhold

Iransk avis utlyser Holocaust-tegnekonkurranse

(VG Nett) Som et svar på Muhammed-tegningene vil Irans største avis kåre de tolv «beste» tegningene om Holocaust.

Denne saken handler om:

Muhammed-tegningene har vekket stor harme i landet hvor president Mahmoud Ahmadinejad har truet med å bryte kontrakter med Norge, og hvor det i går var voldsomme demonstrasjoner mot den danske ambassaden i Iran.

Nå har landets største avis, Hamshahri, gått ut og bedt om tegninger fra jødeutryddelsen i Europa.

Vil teste ytringsfrihets-prinsippet

Billedredaktør Farid Mortazavi sier ifølge Times Online at den opplagt provoserende konkurransen vil teste hvor overbevist europeere egentlig er om prinsippet for ytringsfriheten.

- Vestlige aviser har trykket disse krenkende tegningene med påskudd om ytringsfrihet, så nå skal vi se om de mener det de sier og om de også vil printe Holocaust-tegninger, sier Mortazavi.

Administrerende direktør for Holocaust Utdanningsfond, Karen Pollock, sier at ofre for Holocaust er vant til fornærmelser fra Iran.

Irans regime hevder at jødeutryddelsen i Europa under 2. verdenskrig ble funnet på eller overdrevet for å rettferdiggjøre opprettelsen av staten Israel.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks