Hovedinnhold

Hvem stjal regnet? Vesten, så klart!

KONSPIRASJONSKONGER: De forbanner ikke Vestens kidnapping av skyene her, president Hugo Chavez fra Venezuela og president Mahmoud Ahmadinejad fra Iran. Men gode venner og glade i en god konspirasjonsteoeri er de begge to. Foto: Ap
KONSPIRASJONSKONGER: De forbanner ikke Vestens kidnapping av skyene her, president Hugo Chavez fra Venezuela og president Mahmoud Ahmadinejad fra Iran. Men gode venner og glade i en god konspirasjonsteoeri er de begge to. Foto: Ap
(VG Nett) Like etter at Irans president Mahmoud Ahmadinejad fant alternative forklaringer på klimaforandringene begynte det å regne.

Denne saken handler om:

Det var ved en åpningsseremoni av en demning Ahmadinejad fant det opportunt å lansere sin ferskeste konspirasjonsteori.

- Vestlige land hindrer regnskyene å nå Iran, sa han ifølge The Dailly Telegraph.

Iran har slitt med flere alvorlige tørkeperioder de siste årene.

Europa beskyldt for å stjele Irans skyer

- Vestlige land har planlagt å forårsake tørke i visse områder, blant annet Iran. Ifølge troverdige klimarapporter bruker europeiske land spesialteknologi til å oppløse skyer slik at regnet lander på deres kontinent, sa Ahmadinejad.

Uheldigvis for Ahmadinejad begynte det å regne rett etter at han var ferdig med å tale.

Men før Irans regnsky ble oppløst over presidenten, dro han nok en røverhistorie for å understøtte påstanden. Den gjaldt en vestlig politiker, ukjent hvilken, som skal ha spådd tørke fra Tyrkia og Iran til Øst-Asia de neste 30 år. De tørkeutsatte regionene skal ifølge den iranske lederen være de samme som Vesten frykter.

Paranoid regime

Den iranske befolkningen er ikke uvant med paranoide konspirasjonsteorier fra landets ledere.

Les også: 30 pågrepet i Iran, mistenkt for spionasje for USA

Lederskapet anklager flittig Vesten, med USA i tet, for å stikke kjepper i hjulene for Irans økonomiske, kulturelle og vitenskapelige utvikling, uavhengighet, internasjonale relasjoner og politikk.

Ahmadinejad befinner seg for tiden også i en maktkamp med Irans åndelige og ubestridte leder, Ayatollah Ali Khamenei.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks