Hovedinnhold

Ny skrekkvideo fra Al-Qaida:

- Vi har drept dem

SAVNET: Dette bildet av soldatene Byron W. Fouty (19) og Alex R. Jimenez (25) er en grab fra videoen som ble frigjort mandag. De to har vært savnet siden mai. En tredje soldat er funnet død i en elv. Foto: AP
SAVNET: Dette bildet av soldatene Byron W. Fouty (19) og Alex R. Jimenez (25) er en grab fra videoen som ble frigjort mandag. De to har vært savnet siden mai. En tredje soldat er funnet død i en elv. Foto: AP
(VG Nett) En irakisk opprørsgruppe hevder de har drept tre amerikanske soldater.

Denne saken handler om:

Dette bildet viser ID-kortene til de to amerikanske soldatene Byron W. Fouty (19) og Alex R. Jimenez (25).

I en ny skrekkvideo som ble frigjort mandag hevder opprørsgruppen, som skal være tilknyttet terrornettverket Al-Qaida, at de har tatt livet av de to unge mennene, samt en tredje amerikansk soldat.

Den tredje soldaten, Joseph Anzack ble funnet død i Eufrat-elven 23. mai.

De tre soldatene ble kidnappet fra hovedstaden Bagdad i forrige måned. Til tross for meldingene i den kryptiske videoen fortsetter letingen etter de to savnede soldatene for fullt, opplyser det amerikanske forsvaret til nyhetsbyrået AP.

Kryptisk

- Amerikanerne sendte 4000 soldater etter dem. De var i live, nå er de døde, sier en uidentifisert stemme på videoen. Filmen er merket med logoen til den islamske staten i Irak, og ble gjort tilgjengelig for mediene gjennom SITE-instituttet i Washington. Videoklippene viser en gruppe maskerte menn i det som ser ut som et bakholdsangrep. Flere av opptakene er gjort om natten.

Ifølge Ap er det ikke mulig å se soldatene på videoen, men videoen inneholder bilder av mennenes ID-kort, kredittkort, samt andre personlige eiendeler.

Fortsetter å lete

- Vi fordømmer terroristenes taktikk og gjør alt vi kan for å finne de ansvarlige, sier hovedtalsmann for de amerikanske styrkene i Irak, Kevin Bergner til Ap. Ifølge Bergner utgjrø bilder av soldatenes eiendeler ingen garanti for at terroristene snakker sant.

- Søket etter soldatene fortsetter, slår generalen fast.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks