Hovedinnhold

USA etterforsker anklager: 200 sivile skal være drept i Mosul

<p>SØRGER: En slektning klarer seg fast til de tildekte kroppene etter at flere ble drept i et luftangrep vest i Mosul tidligere i mars. </p>

SØRGER: En slektning klarer seg fast til de tildekte kroppene etter at flere ble drept i et luftangrep vest i Mosul tidligere i mars. 

Foto: Aris Messinis, AFP
USA etterforsker en rapport fra lokale kilder som sier at den amerikanskledede koalisjonen i Irak har drept om lag 200 sivile i Mosul nylig.

Denne saken handler om:

New York Times skriver at den militære koalisjonen USA leder i Irak skal etterforske opplysningene om at så mange som 200 sivile har blitt drept i nylige amerikanske luftangrep i den irakiske byen Mosul.

Les også: Denne gutten er en av hundretusener som lider i Mosul

Tirsdag ble det også meldt at minst 30 sivile ble drept i et luftangrep i Raqqa fra den amerikanskledede koalisjonen. I forrige uke skal 49 mennesker ha blitt drept da amerikanske fly bombet en landsby vest i Aleppo-provinsen i Syria. 

Eksperter frykter: Al-Qaidas jihadisthær i Syria sterkere enn noen gang

USA har ikke bekreftet de lokale kildenes anslag av drepte i noen av tilfellene. Nå vil de etterforske anklagene i Mosul-rapporten.

– Koalisjonen har åpnet en formell etterforskning på sivildrap og troverdigheten rundt anslagene av tall i henhold til denne anklagen, sier en talsmann Joseph E. Scrocca i den amerikanskledede kommandoen i Bagdad. 

Tillerson om IS: – Politikken til USA er å ødelegge og utslette

Han sier prosessen vil ta tid ettersom det har blitt sådd tvil rundt de aktuelle datoene.

Ledere i det amerikanske militæret sier luftangrepene i Syria og Irak har økt i kampen om å presse ekstremistgruppen IS på flere fronter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks