Hovedinnhold

Amerikansk soldat fryktet selvmordsbomber - drepte barn

(VG Nett) En amerikansk soldat i Irak skjøt og drepte minst tre personer, inkludert ett barn i Bagdad i dag. De drepte var på vei hjem fra en begravelse.

Denne saken handler om:

Amerikanske myndigheter bekrefter at tre personer ved en feiltakelse ble skutt og drept utenfor en militærbase nord for Bagdad.

- En amerikansk soldat som beskyttet kjøretøy på vei til den amerikanske basen i Baquba åpnet ild mot en bil han mente kjørte uvanlig, sier major Steven Warren til nyhetsbyrået AP.

Ifølge Warren ble det først løsnet varselskudd, men da bilen ikke stoppet, valgte soldaten å skyte fordi han trodde det kunne være snakk om en bilbombe.

- Dette er en beklagelig, tragisk hendelse som ikke ville skjedd dersom tilhengerne til Abu Musab al-Zarqawi ikke hadde brukt bilbomber, sa den amerikanske talsmannen.

Bilen som ble angrepet var på vei fra en begravelse og både den lokale politisjefen og en lokal lege sier tre barn og to voksne ble drept i episoden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks