Hovedinnhold

Trump kommer med erstatning for stanset innreiseforbud

<p>JURIDISK PAUSE: President Donald Trumps administrasjon sier i rettsdokumenter at den ønsker en pause i den juridiske kampen om innreiseforbudet.</p>

JURIDISK PAUSE: President Donald Trumps administrasjon sier i rettsdokumenter at den ønsker en pause i den juridiske kampen om innreiseforbudet.

Foto: Pablo Martinez Monsivais, AP
Trumps administrasjon tar pause i kampen om innreiseforbudet som er tilsidesatt av domstolene, for å komme med et alternativ.

Denne saken handler om:

USAs president Donald Trump varslet torsdag at han vil signere en ny presidentordre om innvandring for å «beskytte det amerikanske folk». Den nye ordren vil erstatte den forrige presidentordren, der Trump la ned innreiseforbud for reisende fra sju overveiende muslimske land.

Sett denne? Så lav er oddsen for Trumps avgang

Ingen ytterligere detaljer om den nye ordren er så langt kjent, og Trump sa under pressekonferansen torsdag at den nye ordren kan være klar neste uke.

– Jeg vil ikke gå bort fra å beskytte vårt land. Jeg ble valgt for å forsvare vårt land, sa han.

Juseksperter sier en ny ordre som kun tar for seg innbyggere fra de sju landene som aldri har vært i USA, kommer til å havne i rettssystemet på grunn av religionsdiskriminering. Jusprofessor Jessica Levinson i Los Angeles tror Trump kan unngå noen av de største problemene med en ny ordre.

– Men jeg tror fortsatt det vil havne i retten, sier hun.

Stor oversikt: Dette lovet Trump - og dette har han innfridd

Trumps midlertidige innreiseforbud som han vedtok i slutten av sin første uke som president, omfattet reisende fra de sju overveiende muslimske landene Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, i tillegg til at det ble innført full stans for USAs flyktningprogram. Det betød blant annet at ingen syriske flyktninger skulle få slippe inn i landet selv om de allerede hadde fått visum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks