Hovedinnhold

Ny innreiseordre vil gjelde flere

<p>NY VERSJON: Trumps første presidentordre om innreiseforbud for enkelte nasjonalitetet ble stoppet av rettssystemet. Nå kommer en ny og mildere versjon. </p>

NY VERSJON: Trumps første presidentordre om innreiseforbud for enkelte nasjonalitetet ble stoppet av rettssystemet. Nå kommer en ny og mildere versjon. 

Foto: Pontus Höök, VG
Den nye versjonen av president Trumps innreiseforbud vil gjelde for flere, og personer fra de samme sju landene vil fortsatt bli stoppet fra å komme inn i USA.

Denne saken handler om:

Innreiseforbudet gjaldt personer fra land med i hovedsak muslimsk befolkning, men den opprinnelige presidentordren ble stoppet i rettssystemet.

Den nye ordren skal ikke hindre personer som allerede har arbeidstillatelse i USA, såkalt «green card», fra å komme til USA.

I tillegg vil personer som allerede er om bord i fly når innreiseforbudet begynner å gjelde, ikke stoppes denne gangen, skriver Wall Street Journal , som siterer John Kelly, minister for innenrikssikkerhet.

Les også: Slik reagerer verden på Trumps innreiseforbud

Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.

Ordren kan bli lagt fram allerede tirsdag, ifølge en regjeringskilde. En annen kilde i administrasjonen sier den nye ordren ikke er klar ennå. De nye reglene må først godkjennes i Det hvite hus.

Det er ikke kjent om den fullstendige stansen i innreiser for syriske flyktninger opprettholdes. I den første ordren ville Trump nekte syriske flyktninger adgang selv om de allerede hadde fått visum.

Les også: IT-giganter samler seg mot Trumps innreiseforbud

Nytt denne gangen er at ordren vil omfatte personer som er siktet, men ikke dømt, for lovbrudd.

Departementet for innenlands sikkerhet (DHS) har avslått å kommentere sakenoverfor Reuters. DHS viser videre til Det hvite hus, som ikke svarer på forespørsler.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks