Hovedinnhold

Drepte 42 kvinner for å få magiske krefter

SERIEMORDER: Den selverklærte trollmannen Ahmad Suradji i rettssaken 27.april 1998. Han ble dømt til døden for 42 rituelle drap i Lubukpakam, 1400 kilometer nordvest for Jakarta. Henrettelsen ble gjennomført ved skyting i forrige uke. Foto: AP
SERIEMORDER: Den selverklærte trollmannen Ahmad Suradji i rettssaken 27.april 1998. Han ble dømt til døden for 42 rituelle drap i Lubukpakam, 1400 kilometer nordvest for Jakarta. Henrettelsen ble gjennomført ved skyting i forrige uke. Foto: AP
(VG Nett) En indonesisk seriemorder begravde og kvalte 42 kvinner og jenter for å styrke sine magiske krefter.

Denne saken handler om:

57 år gamle Ahmad Suradji ble arrestert i mai i 1997 etter et likfunn på et jorde i nærheten av hjemmet hans i Lubukpakan i Nord-Sumatra, skriver nyhetsbyrået AP. Senere ble 41 kvinnelik funnet i området.

Skulle bedre ofrenes liv

Mannen ble henrettet for forbrytelsene av indonesiske myndigheter i forrige uke. I dag forteller advokaten hans at Suradji begikk de rituelle mordene for å få magiske krefter.

DØMT TIL DØDEN: Ahmad Suradji ble funnet skyldig i drapene på 42 kvinner. Foto: AP
DØMT TIL DØDEN: Ahmad Suradji ble funnet skyldig i drapene på 42 kvinner. Foto: AP

Det var også magiske krefter som gjorde at han fikk kontakt med ofrene sine. De mange kvinnene som oppsøkte han, trodde ifølge indonesisk politi at han kunne bedre livene deres ved hjelp av trolldom.

Begravet til livet og kvalt

Tro på heksekunst er vanlig i Indonesia, spesielt i landlige områder hvor utdanningsnivået er lavt. Kvinnene trodde derfor på Suradji når han lovet at han kunne gjøre partnerne deres trofaste, gjøre dem rike eller hjelpe dem med å finne en å gifte seg med.

På den måten fikk han med seg kvinnene med ut på en åker hvor han begravde dem fra livet og ned, som en del av det magiske ritualet. Deretter kvalte Suradji kvinnene og begravde dem med hodene i retning huset sitt.

Den selverklærte trollmannen skal senere ha fortalt politiet at han trodde et av drapene, drapet på en 11 år gammel jente, styrket de magiske kreftene hans.

Vanskelig begravelse

Indonesiske medier rapporterer ifølge AP at myndighetene i landet ble tvunget til å avlyse planen om å begrave seriemorderens kropp på en offentlig gravplass. 100 av ofrenes slektninger planla nemlig å avbryte begravelsen. Kroppen hans er derfor fremdeles lokalisert på likhuset på et lokalt sykehus, en uke etter at han ble henrettet.

Ahmad Suradji siste ønske var å treffe sin kone, noe han fikk lov til. Hun var ifølge AP også dømt til døden som medskyldig i drapene, men fikk senere omgjort straffen til livsvarig fengsel.

Amnesty protesterte

Ifølge AP forsøkte Amnesty International å stanse henrettelsen av den indonesiske seriemorderen, men uten å lykkes. Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen planlegger indonesiske myndigheter å gjenomføre fire nye henrettelser i løpet av kort tid.

Landet gjeninnførte dødsstraff etter et 14 måneder langt opphold i juni, da to nigerianere ble henrettet for narkotikasmugling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks