Hovedinnhold

Nederlender tilstår å ha knivstukket britisk turist 25 ganger i hasjrus

ÅSTEDET: Indisk politi vokter husbåten på sjøen Dal i Srinagar i India, hvor britiske Sarah Groves (24) bodde da hun ble knivdrept. Foto: EPA
ÅSTEDET: Indisk politi vokter husbåten på sjøen Dal i Srinagar i India, hvor britiske Sarah Groves (24) bodde da hun ble knivdrept. Foto: EPA
Etter å ha røyket hasj skal den nederlandske turisten ha brutt opp døren til rommet til Sarah Groves (24) og drept henne med 25 knivstikk.

Denne saken handler om:

Britiske Sarah Groves var kjæreste med en av sønnene i familien og hadde bodd på husbåten på sjøen Dal i Srinagar i India i to måneder. Den hellige innsjøen er et populært turistmål i Kashmir.

Nå har nederlandske Richard de Wit (43), som leide rom på husbåten ved siden, tilstått drapet i avhør med indisk politi, melder Sky News.

Røyket hasj før drapet

DREPT: Sarah Groves (24) fra Guernsey i England ble knivstukket over 25 ganger. Foto: EPA
DREPT: Sarah Groves (24) fra Guernsey i England ble knivstukket over 25 ganger. Foto: EPA

Ifølge forklaringen brøt han seg inn på rommet til Groves natt til lørdag for én uke siden, og drepte henne med det politiet beskriver som en «villmarkskniv».

- Han har fortalt oss at han drepte kvinnen - vi vet ikke hvorfor. Han fortalte også at han hadde brukt narkotika - hasj, forteller viseinspektør Ahafadul Mujtaba.

Det er kjent at bruk av hasj og cannabis kan utløse psykose. Det er en forvirringstilstand med vrangforestillinger, syns- og hørselshallusinasjoner, samt taleforstyrrelser.

Obduksjonen vil avklare om den britiske kvinnen ble seksuelt misbrukt før drapet.

Vekket av skrik

Richard de Wit ble pågrepet drøyt 70 kilometer fra åstedet. Han var iført tradisjonelt indisk antrekk, men hadde ikke sko. Han ble observert da han stakk fra stedet i en robåt midt på natten.

Familien, som leier ut husbåtene, oppdaget drapet etter at de ble vekket av høylytte skrik.

- Jeg gikk for å sjekke og så at robåten vår manglet. Jeg hentet en lommelykt og i lyset fra den så jeg at nederlenderes romdør sto åpen. Deretter så jeg at døren til Sarahs rom også var åpen. Der lå hun i en dam av blod på sengen, forteller Irfan Ahmad Shoda til den britiske avisen Daily Mail.

Sarah Groves hadde planlagt å reise hjem til Guernsey om én ukes tid.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks