Hovedinnhold

Indisk storby tar grep etter flere selfie-dødsfall

<p>SELFIE IN THE RAIN: Et par tar en selfie i Mumbai i forbindelse med en flom i den indiske storbyen i fjor sommer.</p>

SELFIE IN THE RAIN: Et par tar en selfie i Mumbai i forbindelse med en flom i den indiske storbyen i fjor sommer.

Foto: Rajanish Kakade, Ap
I Mumbai risikerer innbyggere og turister bøter i jakten på den perfekte selfien.

Denne saken handler om:

Flere selfie-relaterte dødsfall får skylden for at storbyen nå innfører soner der det blir forbudt for folk å ta bilde av seg selv, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Landet med sine 1,25 milliarder innbyggere står øverst på listen over dødsfall som knyttes til forsøk på å ta risikable selfier, ifølge statistikk fra selskapet Priceonomics.

Siden 2014 er det registrert totalt 49 selfie-dødsfall og 19 av disse skjedde i India.

Myndighetene i Mumbai håper bøter kan bidra til å overbevise selfie-generasjonen til å unngå å risikere liv og helse i forsøket på å ta bilder i risikable områder.

Personer som forsøker å ta en selfie av seg selv på 16 forskjellige steder i byen, hovedsakelig i nærheten av havet, risikerer nå bøter på 1200 rupier (rundt 150 kroner).

Husker du? Er dette årets farligste selfie?

Druknet etter selfie

Så langt i år har indiske myndigheter registrert flere selfie-relaterte dødsfall.

Tidligere denne måneden døde to 18-årige studenter etter at den ene forsøkte å ta en selfie på toppen av en stein ved en demning. Gutten skled og falt uti vannet. Han, samt en medelev som forsøkte å redde 18-åringen, druknet.

I januar døde en 18 år gammel kvinne etter at hun forsøkte å ta et bilde av seg selv ved det populære turistmålet Bandstand Fort i Mumbai. Kvinnen falt og druknet i havet.

Ifølge politiet velger likevel mange å ignorere skiltene som er satt opp i områdene der det er forbudt å ta selfier.

– Når du reiser på egen hånd - og ikke har noen til å ta bilder av deg - så er din eneste mulighet å ta en selfie, sier studenten Murtuza Rangwala til AP.

Les også: Slår alarm om voldtekter etter Tinder-møter

Falt fra Trolltunga

I september døde en 24 år gammel kvinne fra Australia under et besøk ved Trolltunga i Odda kommune. Ifølge politiet falt kvinnen flere hundre meter.

I fjor døde to personer da et småfly styrtet i Colorado i USA. Ifølge etterforskere ble ulykken trolig forårsaket av at piloten og passasjereren var opptatt med å ta bilder av seg selv.

I 2014 omtalte VG også et britisk-amerikansk studie som konkluderte med at visse personer med en stor trang til å ta bilder av seg selv kan ha en underliggende mental forstyrrelse

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks