Hovedinnhold

Nordisk språkpris til Ikea

Foto: Alan Diaz, AP
Ingvar Kamprad og hans Ikea får Nordens språkpris 2017 for sitt bidrag til å gjøre nordiske ord og uttrykk og nordisk kultur kjent ute i verden.

Denne saken handler om:

I sin begrunnelse trekker juryen fram at konsernet har bidratt til at folk både i og utenfor Norden har åpnet øynene for nordisk språk og kultur.

«På samtlige Ikea-varehus serveres i dag skandinaviske spesialiteter i restauranten, skilt med «Tack» og «Hej då» møter kundene, og møbelnavnene oversettes ikke. Dermed lærer også vi i Norden at det heter lingon, godis og glass, sovdags, tupplur og gäspa på svensk», heter det.

Les også: Dette bør du shoppe og droppe fra Ikea + Hay

– Jeg er svært takknemlig for at Foreningen Norden tildeler meg en så prestisjetung pris. På Ikea legger vi alltid stor vekt på å markedsføre det unike ved skandinavisk kultur og våre skandinaviske verdier. Og siden jeg har slitt med dysleksi hele livet, forstår jeg godt hvor viktig språk er, kanskje bedre enn de fleste, sier Ikea-grunnlegger Ingvar Kamprad.

Prisen deles ut mandag kveld på Abbediengen Hovedgård i Oslo. Administrerende direktør Clare Rodgers i Ikea Norge skal ta imot prisen, som deles ut av næringsminister Monica Mæland (H).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks