REDDET: Her kommer den japanske marinen til unnsetning. Hiromitsu Shinkawa overlevde to døgn på åpent hav ved å klamre seg fast til vrakgods. Foto: AP

60-åring funnet i live - 15 kilometer til havs

(VG Nett) Her blir Hiromitsu Shinkawa (60) reddet etter to døgn til havs på sitt eget hustak.

Mats Bleikelia
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Gigantskjelvet i Japan, som ifølge de siste beregningene målte 9,0 på momentmagnitudeskalaen, har nærmest utradert flere kystbyer nordøst i landet, og så mange som 10.000 mennesker fryktes døde.

Men innimellom kommer det også utrolige overlevelseshistorier.

Ved 12.40-tiden søndag, lokal tid, ble 60 år gamle Hiromitsu Shinkawa fra byen Minamisoma funnet flytende på rester av et hustak, 15 kilometer utenfor kysten av Fukushima-distriktet, skriver Kyodo News.

Bildespesial: Se ødeleggelsene her

Ifølge det japanske forsvarsdepartementet ble Shinkawa - og huset han bodde i - feid på havet av tsunamibølgen, som kom dundrende inn fra Stillehavet fredag morgen. Et skip fra den japanske marinen plukket opp 60-åringen først to dager senere.

Den utrolige redningsaksjonen ble foreviget på foto: Flytende blant vrakgods fra sønderknuste hus sitter Shinkawa iført en hvit lue og vifter til sine redningsmenn.

I god form

En lettbåt med marinegaster ble låret ned for å hente den eldre mannen på hustaket. Shinkawa fikk et varmt omslag og noe å drikke, før han ble tatt om bord i et større fartøy og dernest fløyet til sykehus med helikopter, skriver Kyodo News.

Han var da ved bevissthet og i god form.

- Jeg løp av gårde da jeg hørte tsunamien var på vei, men snudde for å hente noe hjemme og ble skylt av gårde, sier Shinkawa selv, ifølge Jakarta Globe, som igjen siterer Jiji Press.

- Jeg ble reddet etter å ha klamret meg fast til mitt eget hustak, sier 60-åringen.

I GOD BEHOLD: Her heises 60-åringen ombord i marinefartøyet, medtatt - men i god behold. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder