ANMELDER: Her er stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) på vei inn til Sentrum politistasjon med anmeldelsen. Foto: LARS AKERHAUG

Frp anmelder radikal muslimtalsmann

(VG Nett) Fremskrittspartiet (Frp) har anmeldt den muslimske lederen Ubaydullah Hussain etter at han erkjente at gruppen hans har hjulpet unge menn å reise til krig i Syria.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag ble det kjent at en norsk-muslimsk mann er drept i strid i Syria. Talsmann Ubaydullah Hussain for gruppen «Profetens Ummah», sa til VG Nett tirsdag at de har hjulpet flere norske muslimer å reise til Syria for å krige.

Han åpnet også for at mindreårige kunne delta i krig.

Fremskrittspartiets Ulf Leirstein leverte i dag sin anmeldelse ved Sentrum politistasjon i Oslo.

ANMELDES: Ubaydullah Hussain, talsmann for gruppen «Profetens Ummah». Foto: LARS AKERHAUG


- For Norge som nasjon er det viktig å unngå at egne statsborgere er innblandet i krigshandlinger på fremmed jord, med mindre dette er et aktivt valg sett fra statens side. Det er uheldig at noen oppsøker slike krigshandlinger på egen hånd, sier Leirstein.

- Jeg frykter at formålet bak å delta i disse krigshandlingene er å tilegne seg kunnskap og erfaring som kan brukes til terroraksjoner på norsk jord, sier stortingsrepresentanten.

Mohammad trolig i Syria

Mandag denne uken ble det også kjent at Mohyeldeen Mohammad trolig befinner seg i Syria, der han skal ha sluttet seg til opprørerene.

Politiets Sikkerhetstjeneste ønsker ikke å kommentere saken, men på generelt grunnlag sier avdelingsleder Jan Glent at tilrettelegging av slike reiser kan være straffbart.

- Alle brødrene som nå befinner seg i Syria eller andre steder har reist av eget ønske. Profetens Ummah har ikke rekruttert noen av disse brødrene, men bidratt med hjelp og støtte til dem. Disse brødrene hadde reist uavhengig av Profeten Ummah, men når de reiser for en så vakker sak så er det vår plikt som troende muslimer å hjelpe dem med det de måtte ønske, skriver Ubaydullah Hussain i en e-post til VG Nett.

- Jeg mener at den norske regjeringen og PST har helt feil fokus i denne saken. De som har reist er modige brødre som kun ønsker å beskytte den muslimske sivilbefolkningen i Syria.

- Skremmer ikke muslimer

Han legger til at gruppen ikke vil stanse sine aktiviteter.

- Deres såkalte terrorbestemmelse skremmer ikke muslimer fra å bidra til å befri muslimske land fra vantroes okkupasjon, hjelpe våre muslimske søsken fra tyranni, bidra med beskyttelse mot deres terror mot muslimer og forsvare islam og muslimer mot deres angrep.

- Disse såkalte terrorbestemmelsene burde heller gjelde de statligbetalte norske soldat-terroristene som er på oppdrag i muslimske land og deltar i okkupasjon og massedrap. Hvorfor gjelder ikke disse bestemmelsene de nordmenn som deltar i sionistens jødiske hær? Eller de mange nordmenn som jobber som privataktlører/leiesoldater for mange terroristiske stater/selskaper?

- PST og deres vantro allierte kan beholde deres forbannede hykleri for dem selv. De vantro lojal til Satan har valgt side og Muslimene lojale til Allah, Profeten og Ummah (den islamske nasjonen) har valgt side. Og seieren vil bli vår til slutt, InshaAllah, skriver Ubaydullah Hussain i e-posten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder