FRA TRIPOLI TIL ALGERIE: Moammar Gaddafis datter Aisha er avbildet mens hun hilser på folkemengdene utenfor farens bombeskadde residens i Tripoli i april. Nå har hun flyktet til Algerie. Foto: AFP

Gaddafis familie har flyktet til Algerie

TRIPOLI (VG Nett) Moammar Gaddafis datter Aysha og sønnene Mohammed og Hannibal skal ha flyktet til nabolandet.

 • Lars Akerhaug

Artikkelen er over ni år gammel

Mandag melder al-Jazeera at en rekke familiemedlemmer har flyktet til Algerie.

VGTV: VG Netts journalist rapporterer fra Libya

- Gaddafis hustru Safia, hans datter Aisha og sønnene Hannibal og Mohammed, samt deres barn, kom til Algerie klokken 8.45 over den algerisk-libyske grensen, opplyser utenriksdepartementet i Algerie i en uttalelse mandag ifølge AFP.

Ifølge Reuters vil det libyske overgangsrådet kreve å få Gaddafis familiemedlemmer utlevert.

Følg saken: Siste nytt fra Libya her!

Uttalelsen inneholder imidlertid ingen opplysninger om Gaddafi selv, og fortsatt er det ikke kjent hvor Libyas styrtede leder gjemmer seg.

Algerie har vært et av de få arabiske landene som har hatt gode diplomatiske relasjoner med det ustabile regimet til diktatoren Muammar al-Gaddafi.

De siste dagene har det også blitt spekulert heftig i om diktatoren har flyktet hit.

- Gaddafi er fortsatt i Libya, sa talspersonen Moussa Ibrahim til Associated Press søndag. Han ville ikke si noe om hvor i landet diktatoren befinner seg.

Les også: Datteren Aysha kriger for pappa Gaddafi

Ifølge uttalelsen er Gaddafi-familiens ankomst meldt både til FN og Det libyske overgangsrådet.

Algerie har hittil forholdt seg strengt nøytralt til konflikten i Libya, noe som har fått enkelte av opprørerne til å anklage landet for å støtte Gaddafi-regimet.

Ta hjembyen

Men mandag kunngjorde det italienske nyhetsbyrået ANSA at ifølge «autoritative diplomatiske kilder» oppholder Libyas eksdiktator og sønnene Saadi og Saif al-Islam seg i byen Bani Walid ti mil sør for Tripoli. De samme kildene sier til ANSA at en annen av Gaddafis sønner, Khamis, «nesten sikkert» er blitt drept på vei til Bani Walid.

Her er mer informasjon om Gaddafis familiemedlemmer som skal ha flyktet over grensen:

ETTERSØKT: Datteren Aysha og sønnen Hannibal er blant familiemedlemmene til Muammar al-Gaddafi som er ettersøkt av Interpol. Foto: INTERPOL

** Hannibal Muammar Gaddafi er den fjerde sønnen til diktatoren. Han ble i 2008 pågrepet sammen med kona og anklaget for å ha slått og truet ansatte ved et av families hotell i Sveits. Han skal også ha ledet kidnappingen og mishandlingen av en libyer hos den libyske konsulen i Danmark i 2005.

** Aysha Gaddafi blir også kalt «Afrikas Claudia Schiffer».
34-åringen har tidligere kjempet som advokat for eks-diktatoren Saddam Hussein, etter at han ble pågrepet av amerikanske styrker og stilt for retten i Irak. Hun har også uttrykt sine sympatier for terrorgruppen IRA i Nord-Irland.

** Kona Safia Farkash er beryktet for å ha samlet enorme rikdommer under ektemannens brutale styre. Blant annet skal hun ha karret til seg 20 tonn gull før regimet falt.

** Mohammed al-Gaddafi leder den libyske OL-komiteen. Han ble omringet hjemme i Tripoli søndag for en uke siden, men unnslapp da Gaddafi-lojalister befridde ham.

Flere artikler

 1. Gaddafis datter: Pappa er ved godt mot

 2. Frykter Gaddafi fører geriljakrig fra Algerie

 3. Tripoli feirer id al-fitr uten Gaddafi

 4. Her hviler han i Gaddafis luksus-flyseng

 5. Sky News: Livvakt hevder Gaddafi rømte sørover

Fra andre aviser

 1. Gaddafis familie flyktet til Algerie

  Bergens Tidende
 2. – Gadafis familie er i Algerie

  Aftenposten
 3. Arabisk avis: Algeries president ignorerer Gaddafi

  Fædrelandsvennen
 4. Oppgjørets time nærmer seg i Libya

  Bergens Tidende
 5. - NATO-oppdraget i Libya nær slutten

  Aftenposten
 6. Gaddafi benekter å ha flyktet

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no