Bølgene slår innover Wimereux nord i NATURKREFTER: Hard vind har revet ned kraftledninger og brutt strømtilførselen til rundt 400.000 husholdninger i Frankrike. Foto: Reuters

Vinteren skaper mer kaos i Europa

Hard vind har revet ned kraftledninger og brutt strømtilførselen til rundt 400.000 husholdninger i Frankrike. Voldsomt regnvær og heftige snøstormer lammer dagliglivet i store deler av Storbritannia.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Vind av orkans styrke med hastigheter på opptil 39 sekundmeter herjet natt til tirsdag den franske atlanterhavskysten. Ved middagstider var hundretusenvis av boliger i de midtre, østlige og nordlige delene av landet fortsatt uten strøm.

Så langt øst som i Sveits skapte den harde vinden store forstyrrelser i flytrafikken. På flyplassen utenfor Zürich måtte mange avganger og ankomster innstilles etter at det var målt en vindhastighet på nærmere 30 meter i sekundet.

Togene gjennom Kanaltunnelen mellom Frankrike og Storbritannia gikk tilnærmet normalt igjen tirsdag, etter at en brann ødela deler av tunnelen for fem måneder siden. Om to uker gjenopptar togselskapet Eurostar full trafikk mellom London, Paris og Brussel.

Tunneltogene er lite berørt av været, som ellers skaper store forstyrrelser i den britiske jernbane- og veitrafikken. Vest i England falt det natt til tirsdag opptil tolv centimeter snø, mange kjellere ble fylt av regnvann og strømmen forsvant fra tusenvis av boliger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder