FIRBENT ORDFØRER: I byen Talkeetna i Alaska har de ingen menneskeordfører, isteden har katten Stubbs «jobbet» som ordfører i byen i 20 år. Foto: Mark Thiessen AP

Alaskas firbente ordfører er død

Katten Stubbs ble valgt til ordfører i byen Talkeetna i Alaska i 1998 og har beholdt «jobben» i 20 år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Katten Stubbs har jobbet som ordfører i byen Talkeetna i Alaska i 20 år, men natt til fredag sovnet ordføreren stille inn.

Talkeetna er en by med rundt 900 innbyggere. Stubbs ble valgt som ordfører i 1998 og ifølge The Guardian er det ingen menneskelig ordfører i byen.

Symbolsk tittel

Stubbs fikk navnet sitt fordi han mangler hale. Ifølge CNN ble den haleløse katten valgt inn som ordfører fordi innbyggerne ikke var fornøyd med noen av kandidatene som stilte til valg i 1998. Isteden nominerte innbyggeren Stubbs til kandidat og katten kom seirene ut av valget.

Turkamerat savnet: Tamreven Ayla har forsvunnet

– Byen er en del av et «historisk distrikt» og ordførerjobben en mer symbolsk tittel, derfor har ikke innbyggerne noe imot å ha en firbent ordfører, sa presidenten for handelskammeret i Talkeetna, Andi Manning til CNN.

Sovnet stille inn

Kattens familie skrev en offentlig kunngjøring lørdagskveld at ordføreren hadde gått bort etter 20 år og tre måneder.

– Han pleide å mjaue på oss flere ganger om dagen for å få oppmerksomhet og kos. Han kunne ligg på fangene våres og male i timevis, skriver familien.

Havnesjefen: Siste forsøk på å redde svanen

Har en mulig etterfølger

Ifølge familien gikk ordføreren og la seg som vanlig torsdag kveld, men dessverre våknet katten ikke igjen.

Ordfører Stubbs etterlater seg en menneskefamilie som i tillegg til Stubs har en kattunge. Kattungen er følge den avdødes familie, en god kandidat til å ta over jobben som ordfører av byen.

Pass på: Måker og kaniner skaper trøbbel på sørlandsveiene

Kattungen heter Denali og har ifølge familien, helt lik personlighet som Stubbs.

– Han er som en valp og elsker oppmerksomhet. Vi kunne ikke ha bedt om en bedre etterfølger enn Denali. Han har fulgt i Stubbs sine potavtrykk så å si hele livet, skriver familien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder