FIRE I VARETEKT: Fire personer er fortsatt varetektsfengslet etter at en norsk jente (4) skal ha blitt bortført torsdag forrige uke. Her er barnehagen hvor moren så henne sist.

FIRE I VARETEKT: Fire personer er fortsatt varetektsfengslet etter at en norsk jente (4) skal ha blitt bortført torsdag forrige uke. Her er barnehagen hvor moren så henne sist. Foto: Jørgen Braastad VG

Kvinne (49) pågrepet i Kypros-saken

En nederlandsk kvinne (49) er varetektsfengslet i åtte dager i forbindelse med bortføringssaken på Kypros.

Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det bekrefter kypriotisk politi overfor VG

Den 49 år gamle kvinnen ble pågrepet sent mandag kveld, og fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Kvinnen er nederlandsk, men skal ha bodd på Kypros, ifølge politiet.

Bakgrunn: Norsk jente (3) kidnappet på Kypros

Stelios Stylianou, pressekontakt ved politiet på Kypros, vil foreløpig ikke utdype hva som er årsaken til at kvinnen ble pågrepet.

– Vi kan ikke gi flere detaljer nå, sier han.

Les også: Dette er politiets viktigste teorier om Kypros-bortføringen

Det var torsdag 27. april at en fire år gammel norsk jente skal ha blitt bortført på Kypros. Politiet mener den norske barnefaren enten selv, eller med hjelp fra andre, kidnappet sin datter utenfor en barnehage i byen Nikosia.

Siden da har til sammen seks personer blitt pågrepet i saken. Fire ble pågrepet kort tid etter at jenta forsvant. To av disse ble løslatt mandag, da det ikke fantes nok bevis som kunne knytte dem til bortføringen.

Samtidig har to nye personer blitt pågrepet. I tillegg til den 49 år gamle kvinne, ble en taxisjåfør arrestert mandag.

– Taxi-sjåføren har forklart at han plukket opp faren og datteren i nærheten av barnehagen og kjørte dem ut av byen. Der tok en annen bil dem til den tyrkiske delen av Kypros, sa en av morens kypriotiske advokater, Lora Stylianou, til VG mandag kveld.

Kypriotisk politi har utstedt en arrestordre på jentas far gjennom Europol. Nordmannen har selv bekreftet at han er sammen med datteren. Tirsdag vet politiet fortsatt ikke hvor de befinner seg.

– Vi vet ikke om han befinner seg på Kypros eller ikke. Akkurat nå holder vi alle muligheter åpne, sier Stelios Stylianou til VG.

Advokat: Norsk rett har krenket far til bortført jente (3)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder