FIRE DAGER: De 11 ville elefantene, deriblant en elefantbaby, ble reddet etter å ha kjempet for livet i gjørme i fire dager. Foto: Keo Sopheak AFP

11 elefanter reddet fra gjørmedøden

Disse elefantene ble reddet fra en grusom død i gjørma etter at de ble sittende fast i et gammelt bombekrater i Kambodsja.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Flokken på 11, tre voksne hunner og åtte unge elefanter, ble oppdaget i bunnen av et stort krater i naturreservatet Keo Seima i Kambodsja for en uke siden.

De var alle dekket av søle og klarte ikke å komme opp på egen hånd. Men de reddet livet takket være lokale bønder som varslet myndighetene, skriver Cbs.news.

– Altfor ofte handler naturvern om konflikter og svikt, men denne handler om samarbeid og suksess, sier landsjef Ross Sinclair for Wildlife Conservation Society (WCS), i en pressemelding.

– Da den siste elefanten ble reddet, måtte alle dra i tauet samtidig for å trekke den opp i sikkerhet. Det symboliserer hvordan vi må jobbe sammen når det gjelder naturvern, legger han til.

Elefantene ble sittende fast i bombekrateret fra Vietnamkrigen etter at de hadde vadet ned til vannet for å bade og drikke.

Da redningsmannskapene kom til stedet, ga de elefantene mat og friskt vann mens de gravde en rampe inn i siden av krateret for å hjelpe dem opp av hullet.

I videoen fra redningsaksjonen ser man ifølge CBS News elefantene dytte hverandre oppover den glatte rampen. Sistemann, som ikke hadde noen andre elefanter som kunne dytte på, måtte hjelpes opp med et tau.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder