LIVET STO IKKE TIL Å REDDE: 83 år gamle «Greater» overlevde vinteren, men da flamingoen nylig ble syk igjen var det ikke lenger forsvarlig å gi fuglen behandling. Foto: EPA / ADELAIDE ZOO / NICOLE MILLER

Verdens eldste flamingo er død

Flamingoen - som ble kalt «Greater» - kom til Adelaide Zoo allerede i 1933.

Artikkelen er over seks år gammel

Ifølge avisen The Australian ble fuglen avlivet mandag morgen.

Flamingoer lever normalt i inntil 40 år, men «Greater» ble hele 83 år gammel. De siste årene hadde imidlertid livskvaliteten blitt betydelig forverret på grunn av den høye alderen.

- Selv om dette er et svært trist tap for oss, så var det riktig å gjøre det, forteller direktør Elaine Bensted i den australske dyreparken.

Ukjent kjønn

De siste årene har vært dramatiske for «Greater». I 2008 ble flamingoen angrepet av en gjeng ungdommer, og mot alle odds kom fuglen seg på beina igjen.

Til tross for at vadefuglen kom til dyreparken siden 1933, tok «Greater» med seg sannheten om eget kjønn i graven. Det ble aldri avklart om fuglen var en hann eller hunn.

Flamingoene er kjent for å være både «likestilte» og «liberale». Begge kjønn mater avkommet - i inntil seks år. Det er heller ikke sjelden at flamingoene finner seg en partner av samme kjønn, og de «homofile» parene får ofte høy status i flokken.

«Chilly» lever fortsatt

Hvor «Greater» har befunnet seg tidligere er også et mysterium. Opplysningene som finnes fra 30-tallet er uklare på hvorvidt fuglen kom til Australia fra Kairo i Egypt eller Hamburg Zoo i Tyskland.

«Greater» etterlater seg «Chilly», en chilensk flamingo, som nå er Australias eneste gjenværende flamingo. Det er importforbud på den truede fuglearten.

Dyreparken vil nå overvåke hvordan dødsfallet påvirker «Chilly».

SE FLERE SØTE DYR PÅ VGTV:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder