Tidligere denne måneden demonstrerte flere i Abuja i Nigeria mot at 200 skolejenter fortsatt holdes fanget av den islamistiske terrororganisasjonen Boko Haram. Foto: Ap Foto: ,

Reuters: Boko Haram-kidnappet skolejente i Nigeria skal være frigitt

Én av de 200 kidnappede skolejentene i Nigeria skal være frigitt, sier politi og foreldre til de andre kidnappede jentene, ifølge Reuters.

Artikkelen er over fem år gammel

Jenta er den første som har lyktes i å komme seg fra den islamistiske terrorgruppen på flere måneder. Ifølge The Guardian ble hun funnet i en liten landsby nordøst i landet. Hun er «ekstremt traumatisert» og får medisinsk behandling, skriver avisen.

Hvordan jenta kom seg unna terrorgruppen, er imidlertid ikke helt klart. Ifølge myndighetene ble hun sluppet fri fra islamistene, men lokale innbyggere sier hun selv klarte å flykte.

276 jenter ble bortført den 14. april i år fra den nord-østlige byen Chibok, der en stor del av befolkningen er kristne. Saken har fått internasjonal oppmerksomhet, og flere land har bidratt i søket etter jentene.

Talsperson Emmanuel Ojukwi i politiet opplyser at menn man mistenker tilhører gruppen Boko Haram, satte av en 20 år gammel kvinne i Mubi i delstaten Adamawa torsdag ettermiddag.

– Hennes tilstand er stabil, sier han, men går ikke nærmere på hvorfor hun skal ha blitt frigitt.

– Hun ble funnet løpende rundt i en landsby. Hun var ute i skogen i omkring fire dager. Hun får fortsatt medisinsk tilsyn, sier imidlertid en av foreldrene til to andre bortførte jenter. Han legger til at hun nå er i byen Yola nordøst i Nigeria.

Over 200 jenter skal fortsatt være fanget.

Noen uker etter bortføringen i vår offentliggjorde terroristgruppen Boko Haram en propagandavideo. I videoen skryter Abubakar Shekau, som er gruppens leder, av bortføringen. Han sa også at det er et marked for å selge mennesker.

– Allah anbefaler meg å selge dem, sa han i videoen.

Boko Haram er en sunnimuslimsk gruppe som ble grunnlag i Nord-Nigeria i 2002. Gruppens navn betyr «Vestlig utdanning er synd». Siden 2009 har gruppen drept tusenvis av mennesker.

NTB / VG

Mer om

  1. Nigeria

Flere artikler

  1. Forvirring om løslatelse av skolejentene i Nigeria

  2. Chibok-jentene går inn i sitt femte år i Boko Harams fangenskap

  3. Boko Haram-leder hevder skolejentene er giftet bort

  4. Ett år siden de forsvant: Nytt håp for kidnappede skolejenter

  5. Terrorgruppen Boko Haram drevet ut  – leter etter 200 kidnappede skolejenter

  6. UNICEF: 800.000 barn på flukt fra Boko Haram

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder