KAMPER: Opprørere skyter mot regjeringsstyrker under sammenstøt ved det strategisk viktige Khanasser-området, hvor den eneste veien som forbinder Aleppo med sentrale Syria ligger. Foto: AFP

PST: 30-40 personer fra Norge til Syria for å krige

For første gang forteller Politiets sikkerhetstjeneste om hvor mange som har reist fra Norge for å krige i Syria, ifølge TV 2.

Artikkelen er over seks år gammel

- Vi antar at det kan ligge et sted mellom 30 og 40 personer, men det er mørketall og tallene kan være større, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

De aller fleste som drar fra Norge for å kjempe som hellige, muslimske krigere drar til først og fremst til Syria, men også til andre land.

- Vi ser en bekymringsfull økning i reisevirksomhet fra Norge til konfliktområder. Tidligere har vi ikke sett så mange dra samtidig så tilrettelagt til samme sted, sier Bjørnland.

Det antas at mange av dem som reiser tilhører et ekstremt islamistisk miljø i Norge, for eksempel Arfan Q. Bhatti, som nå sitter fengslet i Pakistan. PST bekrefter dessuten overfor NTB at mistanken mot den 23 år gamle norsksomalieren som kan ha deltatt i terroraksjonen mot Westgate-kjøpesenteret i Nairobi i Kenya er styrket.

Mer om

  1. Syria

Flere artikler

  1. PST: Nordmenn reiser fortsatt til Syria

  2. PST: Samfunnet har gjort for lite for å hindre radikalisering

  3. PST-sjefen: Norske kvinner kan bidra til terrorrekruttering

  4. «Norsk» mottaksapparat
    på bakken i Syria og Irak

  5. PST gir norske Syria-krigere trusselkarakterer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder