FORKLARTE SEG: Den avsatte og tiltalte kinesiske lederen Bo Xilai mener at hans tidligere politisjef løy under rettsaken. Foto: REUTERS TV

Rettssak mot Bo Xilai fortsetter for fjerde dag

For fjerde dag på rad gikk den Bo Xilai til angrep på et av aktoratets hovedvitner. Han beskyldte sin tidligere politisjef for falskt vitnemål.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Søndag var fjerde dag i rettssaken som Kinas sentrale kringkasting CCTV på forhånd sa skulle vare i to dager, med dom tidlig i september. Men dommeren sa da han hevet retten midt på dagen søndag at saken fortsetter mandag.

Bo Xilai benektet søndag forklaringen som tidligere politimester Wang Lijun ga lørdag. Wang sa blant annet at han hadde informert Bo om at Bos kone Gu Kailai hadde forgiftet og drept den britiske forretningsmannen Neil Heywood.

Partitoppen har tidligere sagt at han ble presset til å avgi falsk tilståelse. Fredag vitnet ekskona hans i en video i retten.

BAKGRUNN: Tidligere partitopp i Kina risikerer lang straff

- Under Wang Lijuns vitneforklaring fortsetter han å lyve helt åpenlyst. Det han sier er fullstendig upålitelig. Det er fullt av bedrag. Han bare plaprer i vei, sa Bo i retten søndag.

- Han er en sjofel karakter, sprer rykter og grumser til vannet, tilføyde han.

Politimester Wang Lijun var hentet til Chongqing av Bo Xilai for å lede an i oppgjøret med organisert kriminalitet i den kinesiske millionbyen. Men i februar i fjor ble det kjent at Wang hadde dratt fra Chongqing og søkt tilflukt i USAs konsulat i Chengdu. Der ble han et døgn.

Han forlot først USAs konsulat etter at sikkerhetsfolk fra Beijing var kommet for å garantere hans sikkerhet. Store sikkerhetsstyrker lojale til Bo Xilai hadde omringet konsulatet og ville ha ham med tilbake til Chongqing.

Wang er senere dømt til 15 års fengsel, først og fremst for å ha snakket med amerikanerne om drapet Bo Xilais kone hadde begått og skandalen som utviklet seg i Chongqing.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder