NYE BOMBEANGREP: Palestinske hjelpearbeidere leter i ruinene av et hus etter et israelsk bombeangrep mot Gaza tirsdag. Foto:Mohammed Abed,Afp

Hevder at kona og barnet til Hamas-topp ble drept i angrep

Hamas truer med ny angrep etter at de hevder et israelsk bombeangrep tok livet av kona og barnet til organisasjonens militære leder Mohammed Deif natt til onsdag.

 • Eivind Haugen

Artikkelen er over fem år gammel

Totalt tre mennesker ble drept i bombeangrepet natt til onsdag. To av de drepte skal ha vært Deifs kone og barn, skriver nyhetsbyrået Reuters. Palestinske helsetjenester har ikke gitt noe informasjon om det tredje offeret.

ETTERSØKT: Mohammed Deif, leder av Hamas' militære fløy, skal ha vært målet for et av Israels bombeangrep natt til onsdag. Ifølge Hamas ble hans kone og barn drept i angrepet. Foto:Ho,Afp

Mohammed Deif skal være en av lederne bak Hamas’ angrep mot Israel de siste årene. Han skal ha overtatt kommandoen over Izz ad-Din al-Qassam-brigadene, Hamas’ militære fløy, i 2002 etter at deres tidligere leder Salah Shehade ble drept i 2002. Han har toppet Israels liste over mest ettersøkte det siste tiåret.

Hamas’ militære fløy sier at Israel har «åpnet porten til helvete» med det siste angrepet og advarer om at «den jødiske staten vil måtte betale for sine synder», ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det israelske militæret ville ikke utdype noe om de rundt 30 angrepene mot Gaza by i løpet av natten.

Syv drept

I et annet angrep tidlig onsdag morgen ble syv medlemmer av en annen familie drept. Blant dem var det en kvinne, tre barn og to menn. Kvinnen skal ha vært gravid i niende måned. Medisinsk personell klarte ikke redde fosteret, ifølge AFP.

Opptil 50 personer skal ha blitt skadet i angrepene som kom etter at flere raketter ble avfyrt mot Israel.

Hamas nektet først for å ha skutt raketter mot Israel, men tok senere ansvar for å ha skutt raketter mot Tel Aviv og Jerusalem. Ingen skal ha blitt skadd, men en bil og en bygning skal ha blitt ødelagt.

– Våpenhvilen har kollapset

Israel og palestinerne skylder på hverandre etter at våpenhvilen ble brutt og raketter og granater igjen tok liv.

– Våpenhvilen har kollapset, og Israel er ansvarlig, sa Azzam al-Ahmed, som leder palestinernes delegasjon til de indirekte forhandlingene i Kairo og som representerer Fatah, ifølge NTB.

Han beskyldte også Israel for ikke å ha svart på de siste palestinske fremleggene før våpenhvilens utløp og at Israel unnlot å svare på de siste forslagene som ble lagt frem av den palestinske delegasjonen. Han anklaget også Israel for ikke å forhandle i god tro.

– Kairo-prosessen var bygd på en total stans i alle fiendtligheter, så da raketter ble avfyrt fra Gaza, var det ikke bare et klart brudd på våpenhvilen, men det ødela også premissene for samtalene, sa Mark Regev, talsmann for Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

2026 drept

Ifølge palestinske helsemyndigheter har omtrent 2026 palestinske mennesker, brorparten sivile, ha blitt drept siden kampene startet 8. juli.

64 israelske soldater og tre sivile israele har også blitt drept.

Mer om

 1. Midtøsten

Flere artikler

 1. Fatah: Våpenhvilen har kollapset

 2. AP: Tre Hamas-ledere drept

 3. **Israelsk avis: Millitæret har slått til mot mål i Gaza: Israelsk militære: Tre raketter avfyrt mot Israel

 4. Her blir de henrettet av Hamas

 5. Bilde for bilde: Her treffer rakettangrepet i Gaza by

 6. Palestinske Haifa fikk én natt hjemme før bombene startet igjen: - Vi frykter det blir mer krig. Det har allerede startet.

Fra andre aviser

 1. Palestina: Våpenhvilen har kollapset

  Aftenposten
 2. Våpenhvilen slutt, rakettene flyr igjen

  Bergens Tidende
 3. Israel truffet av raketter fra Gazastripen

  Bergens Tidende
 4. Nye dødsofre på Gazastripen

  Aftenposten
 5. FN-appell om våpenhvile på Gazastripen

  Aftenposten
 6. Israel signaliserer nedtrapping i Gaza

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder