I SORG: Tusenvis av indere sørger over dødsfallet til den ukjente 23 år gamle kvinnen. Her fra New Dehli lørdag ettermiddag. Foto: Ap

I SORG: Tusenvis av indere sørger over dødsfallet til den ukjente 23 år gamle kvinnen. Her fra New Dehli lørdag ettermiddag. Foto: Ap

Tusenvis minnes voldtektsoffer med fakler

(VG Nett) Over hele India har folk vist sin støtte til den 23 år gamle kvinnen som døde etter en brutal gruppevoldtekt i New Dehli.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Bilder fra den indiske hovedstaden viser tusenvis av mennesker som går med faklene hevet for å kreve rettferdighet etter voldtekten som har rystet hele landet.

- Jeg har en datter, og jeg vil ikke at dette skal skje med henne, sier en mor som sørget under en markering i Bangalore til avisen Daily Pioneer.

Begraves i India

Fredag kveld kom nyheten om at den 23 år gamle medisinstudenten som 16. desember ble brutalt gruppevoldtatt og banket opp på en buss i New Dehli, døde av organsvikt på sykehuset Mount Elizabeth i Singapore.

Kvinnens kropp er nå på vei tilbake India hvor hun skal begraves. Hun er lagt i en kiste som er svøpt i et hvitt flagg, og foreldrene reiser sammen med kisten, skriver BBC.

Indisk politi har siktet seks menn for drap og voldtekt.

Indias innenriksminister Ratanjit Pratap Narain Singh sa at han var i dyp sorg over dødsfallet til den unge kvinnen.

- Jeg kan bare forsikre familien om at myndighetene vil ta de nødvendige grep for å forsikre seg om at hennes drapsmenn vil få den strengest mulige straffen så fort som mulig, uttalte han ifølge BBC.

Les videre under bildet...

MINNES: Den ukjente kvinnen minnes av kunsternen Sudarshan Patnaik på stranden i den indiske delstaten Odisha. Foto: Reuters

- En helt

Den brutale voldtekten er en av et økende antall voldtekter i India den siste tiden, og New Dehli har vært på toppen av voldstatistikken mot kvinner. Det brutale angrepet på kvinnen har skapt kraftige reaksjoner i India, med massive demonstrasjoner i hovedstaden.

Også Indias statsminister Manmohan Singh har sagt at han var veldig bedrøvet som følge av kvinnens død, og at de sinte opptøyene er en «fullt forståelig» reaksjon.

Indias president Pranab Mukherjee omtalte kvinnen som en helt, skriver Daily Pioneer.

- Samtidig, la oss forsikre oss om at dette dødsfallet ikke ble forgjeves, sa han.

Også etter at nyheten om kvinnens død spredte seg i India fredag kveld, ble hundrevis av politistyrker satt inn for å hindre nye opptøyer, skriver BBC.

Fakkelmarkeringene avholdes i områder der det er tillatt med ansamling av større folkemengder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder