LYKKELIG SLUTT: Celeste Nurse (til høyre) og mannen hennes Morné (bak, helt til venstre) på vei ut av rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for å ha kidnappet datteren hennes for 17 år siden. Foto:,Ap

Fant kidnappet datter etter 17 år

Begynte på samme skole som søsteren

Dame (50) siktet for kidnapping og svindel

Sør-afrikanske Zephany Nurse ble bortført fra sykehuset kun tre dager gammel. Nå er hun endelig gjenforent med familien, takket være et utrolig sammentreff.

  • Victoria Kumwenda
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

PAPPAEN: Morné Nurse er faren til jenta som ble kidnappet som baby. Foto:Str,Ap

Celeste Nurse ankom sykehuset i Sør-Afrika en dag i 1997. Magen hennes var stor og rundt. Hun skulle føde sitt aller første barn. Og ut kom hun. En frisk datter, elsket fra første stund. De ga henne et navn; Zephany.

Tre dager etter fødselen, 30. april 1997 opplevde de nybakte foreldrene marerittet, da deres nyfødte datter ble stjålet ut av armene til mor Celeste mens hun lå og sov.

Foreldrene ga aldri opp håpet på å finnet datteren, og feiret de neste 17 bursdagene uten henne, skriver The Guardian.

Vokste opp like i nærheten

Zephany vokste opp med et annet navn og en annen familie, få mil unna sine biologiske foreldre. Hun mistenkte aldri at det var noe galt.

Det var før hun begynte på en ny skole sammen med sin biologiske søster Cassidy Nurse.

Jentene ble venninner og medelevene deres begynte å kommentere hvor mye de lignet. Da pappaen til jentene, Morné Nurse så de to jentene spise burger sammen på McDonalds ringte det en bjelle, og han kontaktet politiet.

Etterforskning og avhør starter opp igjen. DNA-testene var klare: Zephany er deres kidnappede datter.

– Føles som en drøm

– Vi er overlykkelige. Det er kun glede. Det føles som vi lever i en drøm og venter på å våkne. Skjer dette virkelig? sier Zephanys tante, Shantal Berry. Hun forteller at de skal holde en stor fest for Zephany når hun kommer hjem.

Tanten tenker tilbake til april 1997 og beskriver dagen jenta forsvant som en begravelse.

– Det var et enormt tap og vi følte kun tomhet. Hun ble kidnappet – ikke glemt, forteller hun.

Jenta er nå under barnevernets omsorg og møtte torsdag sin biologiske mor for første gang på 17 år.

Kvinne pågrepet

En kvinne i 50-årene er pågrepet og siktet for å ha kidnappet Zephany. Hun er også siktet for svindel, etter å ha utgitt seg for å være jentas mor. Kvinnen og hennes mann skal ikke ha noen barn selv, skriver Cape Argus.

Fengslingsmøtet ble holdt fredag, men den neste høringen skjer 6. mars. Kvinnen sitter i varetekt inntil videre. Ifølge avisen er kvinnens familie knust etter nyheten om Zephany.

– Hun har vært en del av livene våre for alltid og nå er hun plutselig borte. Vi får ikke se henne og aner ikke hvor hun er, sier en kvinne som skal være søsteren til den siktede.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder