STORSLÅTT: Nordkoreanske soldater marsjerer på Kim Il Sung-plassen i hovedstaden Pyongyang under en militærparade 27. juli. Foto: WONG MAYE-E / AP / NTB SCANPIX

Nord-Korea feirer våpenhvilen med militærparade

Nord-Korea feiret 60-årsdagen for våpenhvilen som gjorde slutt på Koreakrigen, med en enorm militærparade gjennom Pyongyangs gater lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tusener av soldater og tilskuere ropte «Beskytt Kim Jong-un med vår liv» da den unge lederen dukket opp på podiet, flankert av generaler, partiledere og Kinas visepresident Li Yuanchao.

Paraden ble arrangert for å markere det som nordkoreanerne framstiller som den store seieren i fedrelandets frigjøringskrig.

Under lørdagens oppvisning hang store portretter av Kims far, Kim Jong-il og bestefaren Kim Il-sung på fasaden til Folkets store studiehall på den ene siden av Kim Il-sung-plassen, som er byens hovedtorg.

BILDESPESIAL: Slik vil Nord-Korea fremstille 60-års jubileumet

Paraden startet med falankser av tusener av soldater som passerte i snorrette linjer i taktfast hanemarsj, med militærorkestre i spissen.

Deretter kjørte et arsenal raketter forbi, og jagerfly og store militærhelikoptre fløy over plassen som var fylt av titusener av soldater.

Paraden vil bli fulgt nøye av utlandet for å se etter tegn på at Nord-Korea har gjort nevneverdig framgang i sitt rakettprogram.

Den forrige militærparaden i Nord-Korea ble holdt i april i fjor for å markere fødselsdagen til Nord-Koreas første leder, Kim Il-sung.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder