IKKE AKKURAT ROSENRØDT: Henrik Sass Larsen, her fotografert under valgkampen i 2005, sliter med å få sikkerhetsklarering. Nå trekker han seg som regjeringskandidat. Foto: POLFOTO

Bandidos-blemme knuste ministerdrøm

Henrik Sass Larsen var favoritt til å bli finansminister i Danmarks nye regjering. Nå har han trukket sitt kandidatur på grunn av kontakt med et Bandidos-medlem.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Politikeren møtte et medlem av motorsykkelklubben i vår.
Sass Larsen er parlamentarisk leder for sosialdemokratenes gruppe på Folketinget. Han er en av de nærmeste støttespillerne til Danmarks kommende statsminister Helle Thorning-Schmidt, og ble ansett som den fremste kandidaten til finansministerposten.

Men nå skal han ha fått problemer med å bli sikkerhetsklarert.

- Den episoden som fant sted i Køge foran et vertshus i mai måned, hvor jeg har selskap med en person fra motorsykkelmiljøet, gjør at det er reist tvil om en sikkerhetsgodkjennelse for min persons vedkommende, skriver Sass Larsen i en uttalelse torsdag.

HER BLIR HUN HISTORISK: Helle er Danmarks nye statsminister

Dette har ført til at han har bedt Thorning-Schmidt se bort fra ham i forbindelse med regjeringsdannelsen.

Dagbladet B.T. har tidligere omtalt møtet der et Bandidos-medlem ba Sass Larsen om hjelp i en barnefordelingssak. De to skal senere ha hatt skriftlig kontakt.

Sass Larsen frasier seg også posten som parlamentarisk leder for sosialdemokratene i den nye folketingsgruppen, men han beholder plassen i Folketinget.

Thorning-Schmidt kaller Sass Larsens beslutning for klok og sier hun har tatt den til etterretning.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder