LETER: Et helikopter og en skip søker her i området hvor man tror AirAsia Indonesias flight QZ8501 har styrtet i Javahavet utenfor Indonesia. Foto:Handout,Reuters

Pilotens bror: Sønnen (8) tror faren fremdeles er på jobb

Slektningene til AirAsia-kaptein Rekan Sejawat Irianto har
ikke fortalt sønnen (8) hva som har skjedd med faren.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Irianto var kaptein på AirAsia Indonesia-flighten QZ8501, som søndag forsvant fra radaren på vei mellom Indonesia og Singapore. Tirsdag ble vrakrester fra flyet funnet sør for øya Borneo, rundt 10 kilometer fra hvor radarkontakten forsvant. Det var 162 personer om bord i flyet, og torsdag formiddag norsk tid ble to nye omkomne funnet. Dermed er totalt ni omkomne funnet etter ulykken, skriver BBC.

Britiske The Telegraph har snakket med Iriantos bror, Budi Sutiono. Han sier at familien ikke har fortalt kapteinens åtte år gamle sønn, hva som har skjedd med faren.

PÅ UTKIKK: Personell fra den indonesiske marinen leter torsdag fremdeles etter personer og vrakdeler i Javahavet. Foto:Darren Whiteside,Reuters

– Jeg har sagt til ham at faren ikke kommer rett hjem fra jobb fordi han hadde en annen jobb å gjøre først. Så han tror at faren fremdeles er på jobb, sier han til avisen.

Han legger til at det ikke er uvanlig at piloter er mye hjemmefra på jobb, og at gutten har lært seg å akseptere dette.

– Men han spør oss stadig vekk, og gråter mye fordi han savner faren, sier Sutiono.

BAKGRUNN: Disse var om bord på ulykkesflyet

Broren har nå reist til pilotens hus i Sutiono for å møte sørgende. Der trasker åtteåringen rundt, uten å vite hva som har skjedd.

– Vi prøver å beskytte ham fra nyhetene, så vi har ikke TV-en på. Det er heller ikke lov for andre å snakke om flykatastrofen når han er i nærheten, sier Sutiono til The Telegraph når gutten er et stykke unna.

Onkelen sier at de sakte, men sikkert vil prøve å forklare åtteåringen hva som har hendt med faren.

– Men dette skal vi bruke tid på. Vi vet fremdeles ikke helt hvordan vi skal gjøre det. Selv trengte jeg tid for å akseptere hva som har skjedd med broren min, sier Sutiono.

Hans eneste andre bror døde for en uke siden etter et hjerteinfarkt. Han var så vidt begravet da flyet forsvant.

– Foreldrene mine mistet to sønner på to uker, sier Sutiono beveget.

Kilde til Reuters: Radardata viser at flyet steg utrolig raskt før ulykken

En rekke slektninger og venner har de siste dagene reist til kapteinens hus, og står sammen om å minnes den motorsykkelelskende tobarnsfaren. Foruten den åtte år gamle sønnen har kapteinen datteren Angela (22). Hun har tidligere gått på sosiale medier og tryglet for faren:

«Pappa, kom hjem. Jeg trenger deg fortsatt. Bring faren min tilbake. Pappa, kom hjem, Pa. Pappa må bli funnet. Pappa må komme hjem».

- Vi har forklart gutten at faren hadde mange venner, og at alle har kommet for å hjelpe oss og pleie det gode vennskapet, sier Sutiono til The Telegraph.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder