KONFLIKTFYLT: Et militærkjøretøy med en luftvernkanon fotografert i Donetsk søndag. Foto:,Afp

Ukraina: Russiske soldater krysser grensen

Det ukrainske militæret rapporterer søndag om en «intensive» bevegelser av soldater og utstyr fra Russland inn i de separatistkontrollerte områdene i Øst-Ukraina.

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er en intensiv utplassering av militært utstyr og personell fra fienden, sier talsmann for det ukrainske militæret Andrij Lysenko på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad Kiev.

Meldingen kommer samme dag som det avholdes valg i de opprørskontrollerte regionene i det krigsherjede Øst-Ukraina.

Journalister fra nyhetsbyrået AFP melder at de har observert rundt 20 lastebiler i byen Donetsk som kjørte i retning flyplassen i byen, noen av dem lastet med luftvernkanoner. Flyplassen kontrolleres av regjeringsstyrker.

En reporter fra nyhetssiden Buzzfeed skriver på Twitter at 31 umerkede militærbiler kjørte forbi Donetsk, mens en reporter fra Mashable skriver å ha sett mer enn 40 lastebiler kjøre i retning Donetsk med «luftvernkanoner, krigere».

Russland har gjentatte nektet for anklagene fra Kiev, Vesten og NATO om at deres soldater kjemper med prorussiske separatister som har tatt kontroll over områder i Øst-Ukraina.

Moskva har imidlertid åpent støttet de to selverklærte folkerepublikkene Donetsk og Luhansk politisk og sier de anerkjenner separatistvalget som holdes der søndag. Vesten og Kiev fordømmer valget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder