Minst 47 personer er arrestert

NYE OPPTØYER: Hundrevis av demonstranter protester for tiende dag på rad i Fergusons gater etter at Michael Brown ble skutt og drept av en politimann. Foto: REUTERS Foto: ,

Ferguson: Demonstranter kastet flasker mot politiet

FERGUSON (VG) Etter flere timer med fredelige demonstrasjoner, oppstod det onsdag nye gatekamper mellom demonstranter og politi som følge av drapet på Michael Brown (18).

Artikkelen er over fem år gammel

Dette er tiende dagen på rad med opptøyer etter at 18-åringen ble skutt og drept av en politimann.

Kveld etter kveld har demonstrasjonene utviklet seg til voldelige opptøyer, og tirsdag morgen norsk tid ble to menn skutt i kamper mellom politi og demonstranter i byen.

BAKGRUNN:Michael (18) skutt og drept av politiet

Det var ikke så mange demonstranter som tidligere kvelder, og det så ut til å ende fredelig. Meglere forsøkte å sende demonstrntene hjem, men ikke alle ville gå.

Kastet flasker

Ved 07-tiden onsdag norsk tid startet demonstrasjonene å ta seg voldsomt opp i intensitet, etter at noen demonstranter startet å kaste flasker mot politiet.

Politiet beordret pressen til å stå mellom politiet og et sted hvor demonstranter hadde løpt. Reportere som ikke fulgte ordre ble truet med arrestasjon. Mens pressen stod på det stedet, også VGs journalister, rykket politiet inn mellom og pågrep demonstranter bak.

Like etterpå ble presse og demonstranter beordret nedover gaten - i en helt annen retning igjen. På bakken utenfor en McDonalds-restaurant ble det liggende en kvinne som fortalte at politiet hadde brukt pepperspray på henne. Hun fikk hjelp med å skylle øynene med vann.

BILDESPESIAL:Se VGs bilder fra opptøyene

På en pressekonferanse ved 09-tiden onsdag morgen norsk tid opplyser politiet at 47 personer er arrestert i løpet av natten. En av dem ble ifølge politiet arrestert for tredje gang siden opptøyene startet for en drøy uke siden.

- Politiet brukte pepperspray for å få en større gruppe mennesker til å løse seg opp, men ingen tjenestemenn brukte tåregass. Det ble heller ikke avfyrt skudd, sier sikkerhetssjef Ron Johnson i Ferguson-politiet under pressekonferansen.

Videre opplyser han at det var færre demonstranter enn tidligere kvelder, og at det ikke ble kastet molovcocktails.

Ny afroamerikansk mann skutt

Kun seks kilometer unna Ferguson ble en 23 år gammel afroamerikansk mann tirsdag kveld norsk tid skutt av politiet etter at han forsøkte å rane en butikk i St. Louis.

Ifølge politiet stjal 23-åringen energidrikker og konditorvarer fra butikken. Han skal ha truet politiet med kniv før han ble skutt.

Selv om episoden trolig ikke hadde noe med protestene og drapet på Michael Brown å gjøre, frykter man at den kan bidra til å øke raseriet og opptøyene mot politiet i Ferguson.

Det er særlig to forhold som har opprørt demonstrantene ytterligere de siste dagene:

** Detaljene fra den foreløpige obduksjonsrapporten ble offentliggjort mandag. Den viste at Michael Brown (18) ble skutt seks ganger av politimannen Darren Wilson (28). Han ble truffet to ganger i hodet.

** Den nye regelen som myndighetene har innført i Ferguson: Den sier at demonstrantene kan demonstrere, men da må de bevege seg. Å stå stille over en viss tid er ikke lov.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder