SNAKKER UT: Eagles Of Death Metal på scenen i Bataclan, like før terroren rammet. Foto: EMMANUEL WINO ,

Eagles Of Death Metal snakker ut om terrorkvelden: – De drepte alle bortsett fra en som gjemte seg under jakken min

Bandet som havnet midt i Paris-terroren forteller om mennesker som gjemte seg i garderoben deres og folk som ikke ville forlate vennene sine.

  • Camilla Tryggestad Visjø
  • Eivind Haugen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I et intervju med VICE snakker Jesse Hughes og Joshua Homme fra bandet Eagles Of Death Metal for første gang ut om hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden.

Bandet opptrådte på konsertstedet Bataclan, der 89 mennesker ble drept av terroristene fredag 13. november.

– Flere mennesker gjemte seg i garderoben vår og terroristene klarte å komme seg inn. De drepte alle bortsett fra en som gjemte seg under lærjakken min, sier en gråtkvalt frontfigur Jesse Hughes til VICE.

– Lot som de var døde

Foreløpig har nettstedet kun sluppet noen få sekunder av intervjuet, som vil bli publisert i sin helhet i neste uke.

GRUNNLEGGERNE: Jesse Hughes (til venstre) og Josh Homme startet Eagles Of Death Metal allerede i 1998. Foto: Chapman Baehler/Universal Music ,

– Folk lot som de var døde og var veldig redde, selvsagt med god grunn. Mange av dem ville ikke forlate vennene sine og stilte seg opp foran hverandre.

Grusomme scener: Slik så konsertstedet ut etter massakren

Fredag markerte Joshua Homme for første gang sin støtte til ofrene i terrorangrepet.

Homme er gruppens mest profilerte medlem og grunnlegger sammen med Jesse Hughes - men er enda mer kjent fra både Kyuss og spesielt Queens Of The Stone Age. Han var imidlertid ikke på scenen i Paris denne fatale kvelden. Ingen bandmedlemmer mistet livet.

Les også: Drept på Bataclan: Det siste bildet de tok sammen.

«Stolte av å stå sammen»

For tre dager siden ga bandet ga sin første uttalelse etter terrorhandlingene.

«Vi er forferdet og jobber med å forsone oss med det som skjedde i Frankrike. Våre tanker og hjerter er først og fremst hos vår bror Nick Alexander, våre plateselskapskamerater Thomas Ayad, Marie Mosser og Manu Perez, og alle venner og fans som mistet livet i Paris, så vel som deres venner, familier og kjære», skrev bandet i en pressemelding sendt ut av plateselskapet Universal Music.

VG-spesial: Dette er ofrene

Den amerikanske rockegruppen melder videre at de nå føler seg som del av en stor familie som inkluderer ofre, fans, familiene deres, innbyggerne i Paris og alle som berøres av terrorisme.

«Vi er stolte av å stå sammen, med vår nye familie, nå forenet i et felles mål om kjærlighet og omsorg.».

Gruppen har avlyst resten av turneen de var i gang med, inkludert den planlagte og utsolgte konserten på Sentrum Scene i Oslo 26. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder