NO MORE MONKEY BUSINESS: Den fjerde berberape-rømlingen i Balle ble fraktet tilbake til dyrehagen i et bur tirsdag ettermiddag. Foto: Munkholm Zoo

Berberape fanget etter ti dager på rømmen i Balle

Den siste av de fire berberapene som rømte fra en dyrehage i Balle i Danmark, gikk tirsdag i fellen etter ti dager på rømmen.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

I Danmark har ape-dramaet ført til store overskrifter og engasjement på sosiale medier de siste dagene. Balle-beboere har fotografert aper på hustak og i hager, men rømlingene viste seg å være krevende å få tak i.

De tre første apene ble fanget etter gjentatte forsøk ved hjelp av bedøvelsespiler og utspekulerte feller, blant annet fylt med bananmos med sovemedisin. Tirsdag ettermiddag lyktes det til slutt dyrepasserne å lokke den siste inn i et lite bur fylt med fristende frukt tirsdag ettermiddag.

«Munkholm Zoo kan med stor glede meddele at den 4. og siste berberape har gått i fellen! Nå har vi alle de fire apene hjemme i god behold igjen», skriver dyrehagen på sin egen Facebook-side.

Ifølge danske DR er de fire nå tilbake med en femte berberape-kamerat, som ikke deltok i flukten.

Eieren av Munkholm Zoo i Balle, Benny Johansen, kan puste lettet ut.

– Nå er det fred og ro i gården igjen. Nå kan vi passe på både dyr og gjester, sier han.

(VG/NTB)

APE-DRAMA: Her frakter fornøyde ansatte den tredje berberape-rømlingen tilbake til dyrehagen i Balle, etter at den ble fanget fredag. Foto: Munkholm Zoo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder