BER OM RETTFERDIGHET: Diamond Reynolds' forlovede Philando Castile ble skutt og drept av politiet i Minnesota denne uken. Nå sier hun til CNN at skytingen mot politi i Dallas ikke bare handler om denne ukens hendelser. Her er hun avbildet torsdag denne uken. Foto: REUTERS/Adam Bettcher Foto: Reuters

Forloveden ble skutt av politiet: –Det som skjedde i Dallas er større enn bare én hendelse

Familien til mannen som ble skutt og drept av politiet i  Minnesota sier at politidrapene i Dallas ikke bare kan knyttes til denne ukens hendelser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det som skjedde i Dallas handler ikke om det som skjedde her i Minnesota. Dette er større enn Philando, sa Diamond Reynolds til CNN fredag ettermiddag.

Bakgrunn: Dallas skytingen: Dette har skjedd

Det var under en fredelige demonstrasjon mot den siste tidens politibrutalitet at det ble utløst skudd mot politiet i Dallas i Texas. Fem politibetjenter er skutt og drept, mens syv politibetjenter og to sivile ble skadet.

Les mer: Politiet: – Gjerningsperson drept av bomberobot

Ble stoppet i trafikkontroll

Onsdag kveld denne uken ble Philando Castile skutt og drept av politiet i Falcon Heights i Minnesota etter at bilen han satt i ble stoppet i en trafikkontroll.

Diamond Reynolds, som var forlovet med Castile, og parets fire år gamle datter var begge i bilen da 32-åringen ble skutt.

En gråtkvalt Reynolds viser i intervjuet til flere tidligere hendelser hvor afroamerikanere har blitt drept av politiet:

–Jeg vil ha rettferdighet for alle. Ikke bare min kjæreste, og den gode mannen han var. Jeg skal fortsette å være sterk for han, og ber andre om å fortsette å være sterke også, sier hun.

Også Castiles mor, Valerie Castile, uttalte seg til CNN, og avviser at angrepene der er knyttet til protester igangsatt i Minnesota.

– Jeg vet ikke noe om det som har skjedd i Dallas. Demonstrasjonene vi planla her var fredelige. Sønnen min er død, og jeg har ikke sovet på 48 timer, sier hun.

Shetamia (37) beskyttet sønnene sine: Ble skutt i Dallas-dramaet

Filmet live

Advokaten til Castiles familie, Larry Rogers, sier til CNN at 32-åringens familie, og amerikanere generelt er lei av vold mot afroamerikanere:

– Folk er lei av det som har skjedd mot unge svarte menn her i staten – og i dette landet. Mange har mistet tilliten til politiet og rettssystemet, sier han til CNN.

Reynolds filmet live via Facebook etter at Castile ble skutt, og videoen viser 32-åringen i førersetet med blod, mens Reynolds forteller hva som akkurat har skjedd.

Jeg gjorde det for å vise verden hva politiet gjør og hvordan de oppfører seg. Jeg gjorde det ikke for at folk skal synes synd på meg, jeg gjorde det ikke fordi jeg ville bli kjent. Jeg gjorde det så verden får vite at disse politifolkene ikke er her for å beskytte oss. De er her for å ta livet av oss. De dreper oss fordi vi er svarte, sa hun i et følelsesladet intervju tidligere denne uken.

Videoen kom dagen etter at den 37 år gamle fembarnsfaren Alton Sterling ble drept av politiet mens han solgte CD-er utenfor en butikk i Baton Rouge i Louisiana.

Forloveden skutt av politiet: – De dreper oss fordi de er svarte

Protester mot politibrutalitet

Begge hendelsene satt i gang flere demonstrasjoner mot politibrutalitet mot svarte amerikanere.

Ifølge The Guardian er 560 mennesker drept av amerikansk politi hittil i år. Bare den siste uken har 15 mennesker mistet livet i konfrontasjon med politi.

Under den fredelige demonstrasjonen i Dallas natt til fredag ble fem politibetjenter skutt og drept, mens syv politibetjenter og to sivile ble skadet.

– Jeg snakker for alle amerikanere når jeg sier at vi er forferdet over dette meningsløse angrepet, og at vi står sammen med folket og politibetjentene i Dallas, sa USAs president Barack Obama fredag.

Les også: Politimann ikke drapstiltalt for Michael Browns død

Her er bakgrunnen: To afroamerikanere drept i løpet av to dager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder