FORANDRET: Sofia Hellqvist skal gifte seg med Prins Carl Philip som hun møtte på en nattklubb for fire år siden. Da var hun glamourmodell, nå skal hun bli kongelig. Foto:Maria Östlin,Aftonbladet

Fra glamourmodell til det svenske kongehuset

Fra en fortid som glamourmodell og Paradise hotell-deltager,
kan nå Sofia Hellqvist forberede seg til et kongeliv liv.

Anja Elen Eikenes
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fredag ettermiddag kom nyheten om at Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist skal gifte seg.

Planen er et sommerbryllup allerede til neste år.

Den svenske prinsen var overlykkelig under fredagens pressekonferanse med svenske og internasjonale medier.

– Dette er en helt fantastisk dag. Vi er kjempeglade og overlykkelige, sier prins Carl Philip.

Poserte naken

Veien til kongehuset har ikke vært enkel for 29-åringen. Sofia Hellqvists har skapt tabloide skandaler med sin fortid, noe som har gjort det ekstra vanskelig for henne å komme seg inn i den svenske kongefamilien.

I 2005 deltok Hellqvist i det mye diskuterte reality-programmet «Paradise Hotel». Hun ble nummer tre i den svenske utgaven det året.

Hellqvists realitydeltagelse har fått mye omtale, men også lettkledde bilder hun tok for det svenske bladet Slitz før hun ble prinsens kjæreste, har blitt brukt mot henne.

I tillegg har hun posert toppløs for et manneblad, med en pytonslange rundt halsen.

GLAMOURMODELL: Sofia Hellqvist brukte å være glamourmodell før hun traff de svenske prinsen Carl Philip. Foto:Maria Östlin,AFTONBLADET

I 2011 kom det frem at prinsesse Madeleine nektet å snakke med storebrorens kjæreste.

En forvandlet kvinne

Det tok sin tid før den tidligere «Paradise Hotel»-deltageren Sofia Hellqvist klarte å bli akseptert av prins Carl Philips lillesøster Madeleine. Et helt år etterpå ble det kjent at jentene var gode venner.

Plutselig forandret alt seg for den svenske jenta. For fire år siden møtte hun nemlig Carl Philip på nattklubben V i Stockholm.

Da byttet hun ut glamourmodell-jobbing med veldedighetsarbeid.

I dag er hun blant annet sterkt engasjert i hjelpeorganisasjonen Project Playground, som hun startet sammen med en venninne for utsatte barn i Sør-Afrika.

Ikke nok med det, klesstilen til kvinnen har endret seg drastisk. Aftonbladets moteekspert Nina Johansson tror at stilforandringen er svært gjennomtenkt.

– Nå har hun et annet mål i livet. Før ville hun synes, nå vil hun passe inn i kongehuset på grunn av hennes kjærlighet, derfor må hun kle seg deretter. Det Sofia gjør så bra, er at hun har funnet en enkelhet og en stilren følelse, og slipper dermed hun å havne i den glorete prinsesseglamvibben som ikke er så kult.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder