Filippinsk politi: – Ingen kontakt med gisseltakere

BORTFØRT: Kjartan Sekkingstad (56) fra Sotra. Foto: , Privat

To pågrepet for bortføring på Filippinene

To personer er pågrepet for bortføringen av nordmannen Kjartan Sekkingstad og tre andre på Filippinene, opplyser ordføreren i Davao til ABS-CBN News.

  • David Bach

Artikkelen er over fire år gammel

Den ene av de to er ifølge ordføreren i Davao, Rodrigo Duterte, identifisert som Bandajar Adona, også kjent under aliaset Banon, melder ABS-CBN News.

Adona skal ha blitt gjenkjent fra overvåkingsbildene som ble tatt under bortføringen fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 21. september.

Norske Kjartan Sekkingstad ble sammen med tre andre ble tatt av elleve bevæpnede personer på båthavnen Oceanview Marina på ferieøya Samal sør på Filippinene i slutten av september.

De øvrige bortførte personene er kanadierne John Ridsel (68) og Robert Hall (50), i tillegg til en filippinsk kvinne som skal være kjæresten til Hall.

– Ingen kontakt med gissletakere

Politiinspektør Federico Dulay, som leder etterforskningen, sier til NTB at tre menn ble pågrepet i Davao søndag kveld, men understreker at politiet ennå ikke vet om de har noe med bortføringen av Sekkingstad å gjøre.

– Det er ingen ny utvikling i saken ennå. Arrestordren for de tre ble utstedt før bortføringene på Oceanview. De er siktet for blant annet en annen kidnapping og ulovlig besittelse av våpen og eksplosiver, og vi etterforsker fortsatt om de også er involvert i andre forbrytelser, sier Dulay.

Han kan ikke si hvem de pågrepne er eller om de tilhører noen bestemt gruppe.

Se også: Politiet: Her blir Kjartan kidnappet

– Vi jobber med saken kontinuerlig, men fordi dette er en pågående kidnappingssak går vi ikke ut med noen detaljert informasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til VG.

Observert flere ganger

De fire som er tatt til fange, skal ha blitt observert sammen med gisseltakerne i flere landsbyer langs kysten på øyer i Sulu-regionen.

Børge Brende: – De jobber intenst med å finne ut hvem som står bak

Det fremgår av en politirapport at de bortførte er fraktet av kidnapperne fra byen Patikul til byen Parang for å slippe unna patruljer fra den filippinske hæren.

Ifølge rapporten bevoktes de av om lag 200 bevæpnede medlemmer av Abu Sayyaf-gruppen, en islamistgerilja tilknyttet al-Qaida.

Kidnapperne har så langt ikke bedt om løsepenger for gislene.

(VG/NTB)

Mer om

  1. Filippinene

Flere artikler

  1. Nytt spor i jakten på kidnappere på Filippinene

  2. Bortført nordmann kan være ført til øygruppa Sulu

  3. Filippinsk politi jakter uidentifiserte gjerningsmenn etter kidnapping

  4. Kjartan Sekkingstad (56) er bortført på Filippinene

  5. – Norsk gissel fanget av Abu Sayyafs ekstremistfløy

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder