Ble stoppet i porten - blåste seg i luften utenfor arenaen

ETTER KAMPEN: Tusenvis av tilskuere søkte tilflukt inne på gresset etter at kampen mellom Frankrike og Tyskland var over. Terroristenes plan skla ha vært å blåse seg selv i luften blant tilskuerne. Det mislyktes de i. Foto: Franck Fife , Afp

Tror terroristene ville gjøre fotballkampen til et blodbad

Politiet mistenker at minst en av terroristene ønsket å sprenge seg selv inne blant publikum på fotballarenaen Stade de France.

Artikkelen er over fire år gammel

Under kampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France nord i Paris hørtes to eksplosjoner. Det var selvmordsbombere som sprengte seg i luften utenfor arenaen. Politiet spekulerer nå i om planen skal ha vært at dette skulle ha gått ut over tilskuerne på fotballkampen. I alt 80 000 mennesker så matchen.

Det kan bety at fotballsupporterne var terroristenes hovedmål.

En av de tre terroristene hadde billett til kampen, men ble stoppet av vaktene utenfor Stade de France, skriver Wall Street Journal. Vakten skal ha oppdaget at mannen hadde på seg en bombevest.

Politiet mistenker at målet hans var å komme inn på publikumsplass og så blåse seg selv i luften, i følge den amerikanske avisen.

Les også: Våpen skal være funnet i antatt terrorbil.

I tillegg til å ha livet av mange der, skulle dette medføre panikk blant publikum - og de skulle løpe til utgangene. Der skulle de to andre terroristene sprenge seg selv i luften og ta med seg flest mulige fotballfans i døden, skriver avisen.

ETTERFORSKNING: Politifolk undersøker stedet der en av de tre selvmordbomberne utenfor Stade de France blåste seg selv i luften fredag kveld. Foto: Michel Spingler , Ap

Den franske sportsavisen L'Equipe har en litt annen versjon. De skriver at det - fem minutter ut i kampen - kom to menn mot to av de bare tre åpne portene på stadion. Ifølge avisen hadde ingen av dem billett, og ble derfor vist bort.

Les også: IS tar på seg skylden for Paris-angrep.

Etter som plan A - om å blåse seg i luften blant tilskuerne - mislyktes, gikk de i gang med plan B, som var å gjøre det i nærheten. En av terroristene sprengte seg selv i luften ved Brasserie Events, nær port D på stadion, mens den andre gjorde det ved fast-food-stedet Quick, ved port J.

TILSKUERE: Frankrikes president Francois Hollande (t.v.) og den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier var begge tilskuere på kampen Foto: Michel Euler , Ap

Den tredje terroristen ventet til pausen, og blåste seg da i luften ved McDonalds. Fire mennesker døde ved Stade de France, tre av dem terroristene. 15 mennesker ble alvorlig såret. Dødstallene kunne selvfølgelig ha vært helt annerledes om de hadde lyktes med det som antas å ha vært målet om å komme inn på stadion og blåse seg i luften blant publikum der.

Siste nytt: Følg den siste utviklingen VG Direkte

Kampen mellom Frankrike og Tyskland ble spilt ferdig, tross terroranslagene. Trenerne til Frankrike fikk vite om terroren i pausen, mens spillerne ikke ante noen ting før de fikk se TV-skjermene på vei ut av banen etter 2.omgang.

Flere medier beskriver at de franske arrangørene vurderte hva de skulle gjøre. De fryktet at en panikksituasjon ville skape mer fare. Det skal ha vært en av grunnene til at kampen ble spilt til slutt. Tilskuerne fikk lov til å komme inn på banen etter kampslutt for at de skulle slippe å gå rett ut i den farlige Paris-natten.

Les også: Her åpner politiet ild mot terroristene.

Den franske presidenten Francois Hollande ble brakt i sikkerhet under kampen. Også Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier var til stede på Stade de France fredag kveld.

Den franske stjernespilleren Lassana Diarra startet kampen. Han mistet sin kusine Asta Diakite i terroren fredag kveld.

– Det er med tungt hjerte jeg skriver dette. Som mange dere har hørt, er jeg selv personlig berørt av terroren. Mitt søskenbarn, Asta Diakite, er en av ofrene for skytingen som fant sted i går, som hundrevis av andre uskyldige franskmenn, skriver Diarra, som nå spiller for Olympique Marseille, på sosiale medier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder