MULIG TERROR-BIL: Denne Seaten kobles til terroranslagene i Paris. Den ble funnet av politiet i Montreuil, som også fant våpen i bilen. Det er imidlertid ikke offisielt bekreftet at det var denne bilen som ble brukt i forbindelse med terrorangrepene i Paris fredag. Foto: , BFMTV via AP

AFP: Denne bilen knyttes til terrorangrepet

MONTREUIL/OSLO (VG) Fransk påtalemyndighet har utpekt to biler brukt av de syv terroristene. Etter intens jakt kan de nå ha funnet en av bilene - med våpen i.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

SISTE: AFP melder søndag at det ifølge en rettslig kilde skal være funnet tre Kalashnikover i bilen som ble funnet forlatt i Montreuil, en forstad utenfor Paris.

Bildene viser bilen, en svart Seat Leon, som politiet nå etterforsker i forbindelse med terrorangrepet i Paris fredag. Naboer i Montreuil filmet med telefonen da politiets teknikere gjennomsøkte den svarte Seaten. Det er i denne bilen politiet skal ha funnet tre Kalashnikov-geværer.

På en pressekonferanse i går fortalte den franske statsadvokaten François Molins om to biler de etterforsker i etterkant av terrorangrepet som tok 129 liv på seks forskjellige åsteder. Blant bilene de etterforsker er den svarte Seaten som AFP nå melder at det er funnet våpen i:

VÅPENFUNN: Naboer i den franske forstaden filmet da politiets teknikere søker gjennom en svart Seat Leon. Det var i denne bilen politiet skal ha funnet flere AK47 Kalashnikov-geværer. Foto: , AFP

• En mørk/svart Seat. I morgentimene søndag bekreftet politikilder overfor nyhetsbyrået AFP at en svart Seat er funnet i Montreuil, en forstad utenfor Paris. Flere vitner har sagt at en slik bil ble brukt av terroristene på to av åstedene, ifølge Molins. Le Figaro skriver søndag at det er snakk om vitnesobservasjoner ved Stade de France, og ved kafé La Belle Équipe. Det er ikke offisielt bekreftet at det er snakk om identisk samme Seat.

• En mørk/svart Volkswagen Polo med belgiske registreringsskilter ble sett av vitner stoppe ved konsertstedet Bataclan, der 87 mennesker ble drept. Poloen ble funnet forlatt etter angrepet med en parkeringsbillett fra «jihadistbydelen» Molenbeek i Brussel, skriver The Guardian.

Molins opplyste lørdag at terroristene som angrep flere barer og kafeer brukte Kalashnikov-geværer.

VG-SPESIAL: Terrorangrepene i Paris

VG er søndag i Montreuil.

– Vi kan ikke låse oss inne og være redde, sa en mann på handletur.

I tillegg omtalte VG at en bil ble stoppet på den belgiske grensen i går, hvorpå en fransk statsborger og to belgiere ble arrestert. I lys av opplysningene overfor dreier dette seg trolig om en tredje bil.

Årsaken til pågripelsen er at franskmannen som kjørte bilen, skal være samme mann som hadde leid Poloen nevnt over, ifølge den franske statsadvokaten.

FORTALTE OM TO BILER: Den franske statsadvoakten Francois Molins holdt lørdag en redegjørelse for funnene sålangt i etterforskningen av terrorangrepene i Paris fredag, 13. november. Foto: Alain Jocard , Afp

Seltzer hyller offer: «Hvil i fred, broder Nick»

En terrorist identifisert

En av terroristene er identifisert som Omar Ismael Mostefai (29), en fransk statsborger som kan ha vært i Syria.

Han var en av syv som deltok i angrepet, ifølge fransk påtalemyndighet, og de knytter han til Poloen. I tillegg ble Mostefai identifisert ved en avrevet fingertupp på Bataclan.

Mostefai er dømt for flere småkriminelle forhold før 2010. Det året ble han plassert på en liste over personer som kunne være en fare for rikets sikkerhet, men hvor det finnes 5000 andre også.

I tillegg er det altså gjort tre arrestasjoner i ved den belgiske grensen, samt at seks av familiemedlemmene til Mostefai er pågrepet, ifølge AFP. Det betyr likevel ikke at de har hatt noe angrepet å gjøre. Franske medier har meldt at Mostefai blant annet skal ha hatt lite kontakt med familien sin.

Alle de syv terroristene ble drept, som følge av at de detonerte en selvmordsvest eller ble skutt.

Unnslapp?

Den franske radiokanalen Europe 1 skriver at en av terrorist-teamene kan ha klart å flykte. Kanalen skriver at politiet aktivt har lett etter bilen siden fredag kveld. Bilen ble funnet av etterforskere, forlatt, skriver radiokanalen.

Ifølge avisen kan det bety at noen kom seg ut av den franske hovedstaden etter angrepet.

Ettersom bilen ble forlatt, spekulerer Europe 1 i om terroristene har byttet bil og fortsatt flukten, og om de kan ha flyktet til Belgia, hvor tre personer altså ble arrestert lørdag kveld.

Skulle disse spekulasjonene stemmer, kan det bety at ikke alle terroristene ble drept i angrepet, eller at de hadde medhjelpere som ikke deltok i de faktiske terrorhandlingene.

IS har tatt på seg ansvaret for angrepet. Den franske presidenten Francois Hollande beskylder dem også for terroren, men det er foreløpig ikke kommet opplysninger som endelig bekrefter at IS stod bak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder