31 våpen beslaglagt ** 23 pågrepet ** 104 satt i husarrest.

168 antiterroraksjoner i Frankrike natt til mandag

Franske antiterrorstyrker har gjennomført 168 aksjoner i landet natt til mandag. Politiet skal ha beslaglagt en mengde våpen, blant annet en rakettkaster.

 • Christina Quist
 • Camilla Tryggestad Visjø

Artikkelen er over fire år gammel

På en pressekonferanse mandag formiddag forteller den franske innenriksministeren, Bernard Cazeneuve at 23 personer ble pågrepet og at 31 våpen ble beslaglagt i 168 politiaksjoner i flere byer i Frankrike natt til mandag. I tillegg er 104 personer i såkalt husarrest, melder Reuters.

Ifølge The Telegraph foregår det nå en større politiaksjon i Brussel-forstaden Molenbeek-Saint-Jean. Det er foreløpig uklart om aksjonen er knyttet til Paris-terroren, men flere av terroristene skal ha tilknytning til bydelen.

Radiokanalen RTL melder at fem personer skal være pågrepet i Lyon natt til mandag. Politiet skal ha beslaglagt våpen, inkludert her skal det være en rakettkaster.

Advarer mot nye terrorangrep

Lyon-politiet melder at det ble gjennomført hele 13 aksjoner i byen, hvor de også beslagsla skuddsikre vester.

Det er franske antiterrorstyrker som har gjennomført koordinerte raid i blant annet havnebyen Calais, i kommunen Jeumont nær grensen til Belgia og i Paris-forstaden Bobigny.

Les også: Frankrike advarer mot nye angrep

Radiokanalen France Info melder at aksjonen kommer som følge av fredagens terrorangrep i den franske hovedstaden fredag, mens aksjonene i Jeumont og Calais skal være forebyggende raid som følge av unntakstilstanden som landets president François Hollande har innført, skriver NTB.

Den franske statsministeren Manuel Valls advarte mandag morgen om at det vil kunne komme nye terrorangrep de nærmeste dagene eller ukene.

Jakter terrorist

Minst tre personer skal være pågrepet i Toulouse, melder nettstedet iTele. Le Dauphiné melder at flere personer skal være arrestert i Grenoble, og at det skal være beslaglagt våpen i aksjonen i byen, som startet klokken 1 natt til mandag.

BLE STOPPET: Salah Abdeslam ble stoppe av politiet nær den belgiske grensen fredag kveld, men fikk reise videre. Foto: AFP ,

Spesial: De ble ofre for terroren

Ifølge NTB deltok angivelig 20 politikjøretøyer i en aksjon i Jeumont, hvor politiet skal ha stengt gater og gjennomsøkt en bygning.

Tidslinje: Terrorangrepet i Paris

Det er klart at fransk politi har etterlyst Salah Abdeslam (26) verden over etter massedrapene i Paris. Han er én av tre brødre som kobles til de grufulle handlingene fredag, og han blir i etterlysningen på Interpol beskrevet som farlig. 26-åringen er født og bosatt i Belgia.

Ifølge den franske statsadvokaten François Molinser er ytterligere to gjerningsmenn identifisert etter terrorangrepene i Paris. En av dem ankom Hellas i oktober, men statsadvokaten understreker at det er uklart om det syriske passet han brukte var ekte, melder AP.

Den andre er den 28 år gamle franskmannen Samy Amimour, som er tidligere tiltalt for tilknytning til terror, melder AP like etter klokken 10 mandag morgen.

Fem terrorister identifisert

Ifølge fingeravtrykk ble en av dem ble registrert på gjennomreise i Hellas i oktober. Den andre er tidligere siktet for brudd på terrorlovgivningen.

Molinser sier at politiet har pågrepet tre slektninger av de to Paris-terroristene som ble identifisert mandag, melder AFP.

Fra før er tre andre selvmordsbombere identifisert etter terrorangrepene fredag. Det dreier seg om 31 år gamle Brahim Abdeslam, som sprengte seg selv i luften utenfor et utested i Paris, en ikke navngitt 20-åring som angrep Stade de France, og 29 år gamle Omar Ismali Mostefai, som angrep Bataclan.

I tillegg har politiet navngitt den antatte gjerningsmannen Abdeslam Salah, som skal ha kommet seg unna etter angrepene. Han antas å være Abdeslams bror.

Varsler nådeløs kamp

Søndag kveld steg dødstallene etter de seks koordinerte angrepene. 129 mennesker er nå bekreftet omkommet. 352 er fortsatt skadet, hvorav 99 er alvorlig skadet.

Første terrorist identifisert: Kjent radikal og mulig returnert Syria-farer

Frankrikes president François Hollande har varslet at de vil være nådeløse i den framtidige kampen mot IS. Søndag kveld bombet franske kampfly en rekke mål i ekstremistgruppens hovedstad Raqqa.

Vil ha bedre deling av etterretningsinformasjon

Belgias utenriksminister Didier Reynders etterlyser raskere og mer effektiv deling av etterretningsinformasjon mellom de europeiske landene for å vinne kampen mot ekstremister som IS, melder AP.

Under et møte med EUs utenriksministre sa Reynders at deling av etterretningsinformajon «er den eneste muligheten for å finne radikaliserte mennesker», som de som utførte terroren i Paris.

Under møtet uttalte også Frankrike at de ønsker økt deling av etterretningsinformasjkon.

Les også

 1. Dette vet vi om terroristene

  Det siste døgnet har det kommet nye opplysningene om personene som står bak det grusomme blodbadet i Paris.
 2. Dette er terroristenes ofre: Kjærestepar ble drept på Bataclan

  Musikkelskeren Manu Perez og kjæresten Précilia Correia skulle bare nyte en fredagskveld på byen. Det ble deres siste.
 3. Jakten på navnene avgjør alt

  PARIS (VG) Identiteten til terroristene i Paris vil bli helt avgjørende for hvordan verden reagerer.
 4. Frankrike bomber IS-mål i Syria

  Franske kampfly bombet søndag en rekke IS-mål i ekstremistgruppens viktigste by Raqqa i Syria.
 5. Tror terroristene ville gjøre fotballkampen til et blodbad

  Politiet mistenker at minst en av terroristene ønsket å sprenge seg selv inne blant publikum på fotballarenaen Stade de…
 6. Nytt bilde viser grusomt åsted på Bataclan etter massakren

  Bilder fra innsiden av konsertlokalet Bataclan viser hvor grusomme scener som må ha utspilt seg under terrormassakren…
 7. Tusenvis av mennesker mintes terrorofrene i Paris

  PARIS (VG) Notre-Dame-katedralen i Paris var fylt til randen av mennesker som ville hedre ofrene og de overlevende etter…
 8. Nervene i høyspenn i Paris: Paris i dag: Folk flyktet i panikk

  PARIS (VG) På overflaten er livet tilbake til normalt, men…

Mer om

 1. Terrorangrepet i København

Flere artikler

 1. Frankrikes innenriksminister: – Terroristene vil aldri ødelegge republikken

 2. Frankrike advarer mot nye terrorangrep

 3. Politiet aksjonerte mot flere adresser i Belgia

 4. Dette vet vi om terroristene

 5. Europas mest ettersøkte tatt: Paris-terrorist Salah Abdeslam tatt i live

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder