TATT: Lederen for det mektige narkokartellet Sinaloa, Joaquín «El Chapo» Guzmán, ble tidligere i januar pågrepet i en dramatisk aksjon etter å ha fått betydelig hjelp fra USA. Foto: Edgard Garrido , Reuters/NTB Scanpix

Storaksjon mot Sinaloa-kartellet i Mexico

Over 20 medlemmer av det mektige Sinaloa-kartellet er pågrepet i en aksjon på grensa mellom USA og Mexico, opplyser amerikanske myndigheter søndag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Store mengder automatvåpen ble beslaglagt i den hemmelighetsfulle razziaen fredag. USAs immigrasjons- og tollmyndighet ICE omtaler aksjonen som et sterkt tilbakeslag for kartellet, få uker etter at Sinaloas leder, Joaquín «El Chapo» Guzmán ble pågrepet.

– På grunn av operasjonens delikate karakter, ble den gjennomført med den ytterste diskresjon for å opprettholde overraskelsesmomentet, samt sikkerheten til de mexicanske politistyrkene som utførte den, sa talsperson Gillian Christensen i ICE i en uttalelse lørdag.

Les også: Klappjakt på rømt narkobaron: Frykter han er borte for alltid.

Høytstående medlemmer

ICE har ikke navngitt de 24 personene som ble pågrepet. Myndighetene sier aksjonen fikk navnet «Mexican Operation Diablo Express» og var rettet mot høytstående medlemmer i narkotikakartellet.

Sinaloa-kartellet opererer rundt Sonoyta, en mexicansk by langs grensa til den amerikanske delstaten Arizona. Kartellet har smuglet flere millioner kilo ulovlige narkotiske stoffer, samt kontanter og våpen verdt flere millioner dollar mellom de to landene, opplyser ICE.

Kronikk: I narkotikakrigens vold

USA og Mexico har styrket samarbeidet i forsøket på å knuse organisasjonene som årlig smugler narkotika for flere milliarder dollar over grensa.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder