GANGSTEREN OG STJERNEN: Joaquin Guzman og Sean Penn er begge verdenskjente, på hver sin måte. Foto: Reuters og AP ,

Rømt narkokonge i hemmelig møte med Sean Penn

Mente Gud hjalp ham å rømme fra fengselet

Nå er han pågrepet og risikerer utlevering til USA

I oktober stilte narkokongen «El Chapo» opp i et intervju i
Rolling Stone – utført av selveste Sean Penn.

Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den styrtrike og fryktede kriminelle mannen – som har rømt fra fengsel to ganger – ble igjen pågrepet etter en skuddveksling med politiet fredag. Men mens han fortsatt var på frifot fortalte han blant annet om bakgrunnen sin til den kjente skuespilleren og regissøren. Han la på ingen måte skjul på sin rikdom i det omfattende intervjuet i Rolling Stone.

- Jeg leverer mer heroin, metamfetamin, kokain og marihuana enn noen annen i verden. Jeg har en flåte av ubåter, fly, lastebiler og båter, er han blant annet sitert på.

Sean Penn og «El Chapo» møttes på hemmelig sted tidlig i oktober, altså over tre måneder før meksikaneren igjen ble pågrepet. Det finnes også et bilde av de to som tar hverandre i hendene, som ifølge Rolling Stone ble tatt i hensikt å verifisere møtet.

Takket Gud

TATT: Her står narkogangstern med håndjern. Bildet er tatt fredag etter pågripelsen. Foto: Xinhua/SIPA USA ,

Narkokongen forteller om en fattig barndom, og mener det å begynne å dyrke marihuana som tenåring bare handlet om å overleve. Han benekter at han ser på seg selv som en voldelig person, og mener ikke han er ansvarlig for at så mange er narkotikaavhengige.

- Nei, det stemmer ikke. Fordi den dagen jeg ikke eksisterer lenger, vil det ikke på noen måte bli noe reduksjon, sier «El Chapo», som også sier følgende om den spektakulære rømningen fra fengsel i fjor:

- Jeg tenkte aldri å skade noen. Alt jeg gjorde, var å spørre Gud, og ting ordnet seg. Alt var perfekt. Jeg er her, takket være Gud.

Les: Gikk bak veggen - så var han borte. Slik flyktet narkogangsteren

Nå er han fengslet i Mexico, hvor Mexicos regjering står klar til å oppfylle USAs begjæring om å få ham utlevert, opplyser kilder i landet, ifølge NTB.

Det mexicanske justisdepartementet vil arbeide så raskt som mulig for å bane vei for en utlevering. Guzman kan bli overført til USA innen midten av året, sier kilder som er kjent med saken til Reuters.

Tidspunktet kan naturlig nok påvirkes av hvilke rettslige skritt som tas av Guzmans forsvarere. Lederen for det krimin elle Sinaloa-kart ellet er ettersøkt av amerikanske myndigheter for en rekke krimin elle forhold. Hans organisasjon antas å stå bak smugling av narkotika verdt milliarder av dollar inn i USA, og beskyldes dermed for å ha skyld i tusenvis av dødsfall knyttet til narkotikamisbruk og gjengvold.


(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder