«ÅSTED»: Til tross for at noen spøkefugler har hengt opp sperrebånd og tegnet med kritt rundt liket av ekornet, bekrefter politiet at dødsfallet «ikke er mistenkelig». Foto: Omaha Police Department

USA: Ekorn-død en nøtt for politiet

Politiet i delstaten Nebraska er knust etter at maskoten som
holdt til utenfor politihuset i Omaha plutselig ble funnet død.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

Dødsfallet til det populære ekornet skaper overskrifter i USA. Onsdag omtaler CBS News den bisarre saken som de kaller for «det mystiske dødsfallet til Omaha-politiets æresekorn».

Ekornet OpdSquirrel, som var oppkalt etter politiet i den amerikanske storbyen, var høyt elsket blant de ansatte. Den hadde oppholdt seg i og utenfor bygningen i flere måneder og ble jevnlig matet av politiet.

Tirsdag kom imidlertid den triste beskjeden om at en politimann hadde funnet ekornet død på parkeringsplassen utenfor politihuset.

«Vi er lei oss for å måtte meddele at OpdSquirrel er funnet død på parkeringsplassen. Vi etterforsker ikke saken», tvitret politibetjent Mike Bossmann, før han senere la til at det «ikke var noe mistenkelig ved dødsfallet».

«Jeg hadde nettopp matet henne. Livet er kort!» skriver han i en annen melding.

Omaha-bildet har publisert et bilde av «åstedet», som viser at noen spøkefulle politimenn har hengt opp sperrebånd og tegnet med kritt rundt liket.

Les også: Sjekk Idas ekorn-selfie: – Smiiil til ekornet!

Fikk egen Twitter-konto

I år sørget også Bossmann og en kollega for at ekornet fikk sin egen Twitter-konto, der ekornet tilsynelatende la ut bilder og beskjeder (se Twitter-meldinger nederst i saken).

I sin egen Twitter-beskrivelse står det at OpdSquirrel elsket «müsli-snacks, krydrede solsikkefrø og trafikkpolitiet».

Husker du? Her er virkelighetens «Istid»-ekorn

På sosiale medier og i kommentarfelt kommer hundrevis av mennesker med trøstende meldinger til politiet, vitser og teorier.

«Hva? Dette er forferdelig! For mange müsli-snacks?» skriver en Twitter-bruker.

«Han døde av en nøtte-overdose. Det er et skikkelig problem i det miljøet», spøker en annen.

«Bare for at det skal være sagt, alle våre politihunder er i California. Vi har sjekket – og de har solide alibier», tvitrer hundepolitiet i byen Hayward.

https://twitter.com/OpdSquirrel/statuses/722573471021027328https://twitter.com/OpdSquirrel/statuses/722573497042489344

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder