Kjemper mot «transe-toaletter»

UTENRIKS

(VG Nett)En ny lov, som gir transseksuelle muligheten til å velge hvilken do de vil gå på, har satt sinnene i kok i Gainesville, Florida.

Publisert:

- De forsøker å endre et område de ikke har autoritet til å endre, sier pastor George Brantely om loven, skriver AP.

Loven ble vedtatt for et år siden, og gir Gainesvilles transseksuelle muligheten til å velge det toalettet de føler seg mest komfortable med å bruke. Det være seg dame- eller herretoalettet.

Frykter sexovergrep

Men loven var bare såvidt rukket å tre i kraft før motstanderne viste sin misnøye. Siste trekk for å mobilisere folk i kampen mot loven er omfattende TV-kampanjer. Med slagord som «Hold menn unna kvinnetoaletter» håper de mest ihuga motstanderne av antidiskrimineringsloven, at den skal bli opphevet.

Tilhengere av loven arbeider nå med en egen kampanje for å bevare loven.

Organisasjonen «Citizens for Good Public Policy» er organisasjonen som står bak TV-kampanjene, og talsmann Cain Davis sier det er frykten for sexovergrep som er bakgrunnen for motstanden.

- Slik loven er nå kan sexforbrytere gå inn på dametoaletter og gjøre som de vil. De kan skjule seg bak at de er transseksuelle, sier Davies ifølge AP.

- Vi vet at når menn går på dametoaletter kan fæle ting skje, legger han til.

Ingen problemer

Crag Lowe leder organisasjonen «Equality is Gainesville's Business», og han kaller utspiller fra Davies gruppe for et utspill som kun er ute etter å skape frykt.

Politiet i Gainesville skal ikke ha kjennskap til noen problemer på offentlige toaletter siden loven trådte i kraft.