FUNN AV REDNINGSFLÅTE: Flåten som er funnet i Rosshavet utenfor Antarktis, tilhører den savnede seilbåten Berserk. Foto: Jarle Andhøy / Scanpix

Redningsflåte tilhører Berserk

Redningsflåten som torsdag kveld ble funnet i Rosshavet ved Antarktis, er nå bekreftet å tilhøre den norske seilbåten Berserk.

Artikkelen er over ni år gammel

- Vi har fått bekreftet fra den newzealandske redningstjenesten at flåten tilhører Berserk. Serienummeret på flåten stemmer overens med det som er registrert på Berserk, sier vakthavende redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Det er ingen indikasjoner på at det har vært noen om bord i redningsflåten, men Hongset mener funnet er positivt i og med at det betyr at man har lett i riktig retning.

Les også: Her finner de redningsflåte ved «Berserk»-posisjonen

- Leteaksjonen fortsetter med full styrke, har vi fått opplyst fra New Zealand, sier Hongset.

VGTV: Paul Watson: - Hvis de ligger i vannet er de ille ute

Det var helikopteret som leter etter seilbåten, som ved 23-tiden norsk tid torsdag (ved 9-tiden fredag morgen lokal tid) fikk øye på en flåte i åpent hav omtrent 45 nautiske mil nord for der nødpeilesignalet ble sendt ut.

Det var ingen tegn til liv om bord i flåten, og det skal være skader på den.

Les også: Gjør et siste helikoptersøk etter «Berserk»

- Det ser ikke ut som noen har vært om bord i den, men mat og kniv mangler. Det kan være at det har blitt skylt ut av den. Flåten er åpen, men full av is, sier kaptein Paul Watson på fartøyet Steve Irwin til Dagbladet.no.

Fartøyet, som er utstyrt med helikopter, har lett etter den norske seilbåten i flere dager, og Watson mener de har dekket nærmere 90 prosent av søkeområdet.

Les også: Ekspert om Berserk: - Is kan få båten til å kantre

Han tror at flåten kan ha blitt revet av eller utløst i det Berserk har sunket, og er derfor ikke videre optimistisk. Fartøyet Steve Irwin vil likevel fortsette søket.

- Været er bra, havet er speilblankt og sikten er god, sier Watson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder