SAMME PISTOL: Minst én av pistolene som den siktede 38-åringen i Malmö eier, er brukt i flere av skyteepisodene i byen. Pistolen, en 9mm Glock, er av samme type som er avbildet nede til venstre. Foto:

- Full treff på drapssiktedes pistol

- Politiet spanet fra naboleilighet i to uker

Sjekkes mot drap i Florida

Fengsles trolig i dag

MALMÖ (VG Nett) Kulespor den nye Lasermannen har etterlatt seg stemmer angivelig med siktedes pistol.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Nettet ser ut til å snøre seg sammen rundt 38-åringen som er siktet for drapet på Trez West Persson (20) og de syv drapsforsøkene i den sydsvenske byen Malmö.

Politiet fortalte VG Nett mandag at de er sikre på at de har pågrepet riktig gjerningsmann. De to siste ukene har de spanet på mannens leilighet, etter tips fra naboer som mente han oppførte seg merkelig. To pistoler ble beslaglagt etter ransakelsen.

Nå viser resultater fra testskytingen ved krimteknisk laboratorium at minst en av pistolene matcher kuler eller hylser fra en eller flere av skyteepisodene han er siktet for, ifølge Expressen.

Spanet

Før pågripelsen lørdag kveld har politiet fulgt siktedes bevegelser dag og natt. Avisen Sydsvenskan avslørte tirsdag at politiet for to uker siden flyttet inn i en leilighet med fri sikt til 38-åringens leilighet i Västra innerstaden.

PROFIL: Slik er den drapssiktede 38-åringen

- De sa det var viktig at de fikk låne min leilighet. Jeg ga dem nøklene, og sov et annet sted i to uker. De oppførte seg svært diskret, ingen naboer visste om dette, sier leilighetsinnehaveren til sydsvenskan.se.

Politiet opplyste aldri om hva de jaktet etter. Søndag forsto vedkommende koblingen etter å ha sett nyhetene om pågripelsen i naboblokka.

Lørdag kveld gjennomsøkte politiet leiligheten til siktede, og beslagla blant annet våpen.

Søndag ble de beslaglagte pistolene, en Glock 9mm og en 22-kalibret pistol - sendt til Statens kriminaltekniske laboratorium (SKL) i Linköping. Allerede mandag skal de ha fått svar etter testskytingen.

Artikkelen fortsetter under bildet...

POLITIAKSJON: Her pågripes 38-åringen for Malmö-skuddene. Foto:

- Treff

- Resultatet viser at det er treff på minst en av pistolene, det vil si at den matcher kulefunn fra åstedene til et eller flere av drapsforsøkene han er siktet for, skriver Expressen.

HAR DU TIPS OM DENNE SAKEN? Kontakt VG Netts journalist!

Når SKL testskyter våpen, undersøkes kulene. Våpenløpet er aldri helt glatt, og sporene som etterlates på kulene er unike for hvert våpen.

Tidligere har politiet fortalt at det er brukt samme våpen i minst seks av de 19 skyteepisodene de etterforsker i sammenheng.

Også politiet i siktedes hjemby Boca Raton, noen mil nord for Miami i Florida, er nå oppmerksomme på den siktede svensken:

Vinteren 2007 herjet en pistolmann byen. Ifølge Aftonbladet ble en mor og hennes syv år gamle datter skutt og drept utenfor et kjøpesenter, på et tidspunkt hvor den nå siktede 38-åringen fra Malmö var på besøk hos sin far som bor i den samme byen. Drapet er fortsatt uoppklart.

VGTV: Her blir han pågrepet

Undersøker

Amerikansk politi mener opplysningene er interessante.

- Dette må vi undersøke. Vi har ingen holdepunkter for at han kan ha vært innblandet, men det er klart at vi holder alle muligheter åpne, sier etterforsker Cruz, som sier han skal kontakte politiet i Malmö.

I dag møter den drapssiktede 38-åringen i fengslingsmøte, der aktor Solveig Wollstad vil ha ham varetektsfengslet for drap og syv drapsforsøk.

Forsvarsadvokat Christina Brink svarer ikke på VG Netts henvendelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder