ETTERFORSKER: Politiets bombegruppe er på plass ved et av åstedene i den indonesiske byen Surabaya. Foto: JUNI KRISWANTO / AFP

Politiet: Familie sto bak tre kirkeangrep i Indonesia

To jenter på 9 og 12 år skal ha vært sammen med moren da hun utførte et av selvmordsangrepene mot tre kirker i Surabaya natt til søndag.

Magnus.Braaten@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De tre bombene gikk av innenfor et tidsrom på ti minutter, opplyser politiets talsperson Frans Barung Mangera. Den første eksplosjonen fant sted klokken 7.30 søndag morgen lokal tid, og var et selvmordsangrep mot den katolske Santa Marta-kirken, melder AP.

Til sammen ble minst åtte personer drept, i tillegg til de seks som sto bak angrepet.

Ifølge CNN dreier det seg om en familie. To jenter på ni og tolv år var sammen med moren da hun sprengte seg i luften. To sønner i tenårene utførte et av de andre angrepene, opplyser politiet.

ÅSTED: Politiet har satt opp sperringer ved Santa Marta-kirken i Surabaya, en av flere kirker som søndag morgen ble angrepet av selvmordsbombere. Foto: Reuters

TV-bilder fra stedet viste murblokker spredt omkring inngangspartiet til en av de rammede kirkene, mens politiet bevokter det avsperrede området.

Myndighetene i landet hevder det er Jamaah Ansharut Daulah (JAD), et lokalt nettverk av militante islamister som har sverget troskap til IS, som er ansvarlig for angrepet.

– De planla et angrep mot politimål 11. mai, men fordi politiet var forberedt, fant de alternative mål, sier talsperson Wawan Purwanto i landets statlige etterretningsorgan.

Natt til mandag norsk tid ble ti personer i et nytt angrep ved politihovedkvarteret i Surabaya.

Surabaya er Indonesias nest største by og hovedstad i provinsen Jawa Timur. Provinsen ligger øst på øya Java, like vest for Bali. Landet har de seneste årene blitt rammet av flere angrep utført av ulike militante bevegelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder