SKYLDIG: Kardinal George Pell i Melbourne 26. februar. Foto: CON CHRONIS / AFP

Kardinal funnet skyldig i seksuelle overgrep

Australske George Pell (77) var den tredje mektigste geistlige i den katolske kirke. Nå er han også funnet skyldig i seksuelle overgrep.

Juryen tok den enstemmige avgjørelsen i en rett i Melbourne i Victoria 11. desember, men på grunn av rapporteringsforbud for pressen ble dommen først kjent tirsdag, melder Guardian.

les også

Pavens rådgiver tiltalt for overgrep

I en tidligere rettssak som startet i august, ble jurymedlemmene ikke enige, og Pell fikk derfor en ny rettssak. Der ble han funnet skyldig i fem tilfeller av seksuelle overgrep mot barn.

Pell er den mest høytstående geistlige i den katolske kirke som er dømt.

DØMT: George Pell på vei ut av en bil i Melbourne tirsdag. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP

Strafferammen i saken er fengsel i 50 år. Ifølge BBC kommer straffeutmålingen onsdag, og Pells advokater har varslet at de vil anke saken.

Pell var erkebiskop i Melbourne da overgrepene han er dømt for fant sted. Overgrepene skjedde i sakristiet i St. Patricks katedral i den australske storbyen. Juryen fant Pell skyldig i overgrep mot to gutter i 1996, begått etter at han tok dem på fersken da de drakk av altervinen. Guttene var den gangen 12 og 13 år gamle.

Kardinalen har benektet alle anklagene mot ham. Han har hatt en utvidet permisjon fra Vatikanet mens rettssakene har pågått, men har vært pavens finansminister siden 2014.

Rapporteringsformudet i saken ble ilagt fordi det var ventet nok en rettssak - som dommeren ikke ønsket skulle bli påvirket av denne. Men påtalemakten droppet den ventede rettssaken med anklager tilbake til 70-tallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder