BRØNN: Hullet Julen falt ned i er maksimalt 30 centimeter bredt. Det har gjort redningsarbeidet utfordrende. Foto: Brannvesenet i Malaga

Har ikke gitt opp å finne Julen (2) i live

Det har gått en uke siden to år gamle Julen falt ned i en 100 meter dyp brønn i Spania. Redningsmannskapet kjemper en kamp mot klokken for å få gutten ut.

Publisert:

I syv dager har et hundretalls personer arbeidet, tidvis døgnet rundt, med å få Julen ut av brønnen. Fortsatt har ikke redningsmannskapene gitt opp å finne gutten i live.

les også

Gutt (2) falt ned i 100 meter dyp brønn i Spania

– Vi tar ikke pause i et minutt før han er reddet. Ingen i teamet tviler på at vi vil finne ham, og vi håper og tror han vil være i live, sier offentlig talsperson i Malaga, María Gámez til El País.

Brønnen er bare mellom 20 og 30 centimeter bred, noe som har gjort redningsarbeidet vanskelig.

PLAN: En tegning viser hvordan gravemannskapene planlegger å ta seg ned til 2-åringen.

Fredag begynte arbeidet med å bore en rundt 70 meter vertikal tunnel, parallelt med brønnen, ned til der man antar 2-åringen befinner seg. Søndag støtte man imidlertid på en hard bergart, noe som har forsinket boringen betraktelig. I formiddag hadde redningsarbeiderne kun kommet 33 meter ned, ifølge ABC Andalucia.

Mer enn 35 000 kubikkmeter med jord er fjernet fra eiendommen de siste dagene. Samtidig skal det også være en reell skredfare i den nygravde tunnelen, og store rør må plasseres for å sikre tunnelveggene fra å kollapse. Det er også meldt regnvær de neste dagene, som kan komplisere arbeidet ytterligere.

les også

Viral-video: USA-ungdom i Trump-caps hånet urfolk

les også

Kommune ber barn slette «mobbeapp»: – Enkelte har blitt grovt uthengt

Julen var på besøk hos en slektning på en gård ved byen Totalán utenfor Malaga da uhellet skjedde. Han var ute og lekte med sin tre år gamle kusine, og faren var også i nærheten, da han falt

Hullet sto igjen som et resultat av en prøveboring: Det ble ikke funnet vann i brønnen, men det 100 meter dype hullet var kun dekket av løse steiner. Letemannskapene fant i etterkant en godtepose ved kanten av hullet, og senere fant man også hårstrå som tilhører gutten.

HÅPER: Fortsatt er det håp om å finne savnede Julen (2), som falt i et dypt hull for en uke siden. Foto: JORGE GUERRERO / AFP

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder