Amnesty: Taliban drepte tusener

Islamabad: Taliban-militsen i Afghanistan drepte tusenvis av medlemmer av hazara-folket etter at de inntok byen Mazar-i-Sharif 8. august, opplyste Amnesty International i dag.

  • NTB

Artikkelen er over 21 år gammel

Amnesty baserer seg på øyenvitneforklaringer og beretninger fra overlevende.

- Taliban-soldater gikk systematisk fram og drepte tusenvis av sivile fra hazara-folket de tre første dagene etter at de hadde erobret Mazar-i-Sharif, heter det i meldingen fra Amnesty, som hevder å ha mottatt helt ny informasjon om hva som skjedde.

Amnesty mener også å vite hva som skjedde med 11 iranere - ti diplomater og én journalist - som forsvant sporløst etter Talibans erobring av Mazar-i-Sharif. -11 iranske statsborgere skal ha blitt drept da Taliban inntok det iranske konsulatet i Mazar-i-Sharif, kunngjorde Amnesty.

Grunnen til at opplysningene ikke er blitt kjent før nå, er at Taliban hermetisk forseglet Mazar-i-Sharif. Verken utenlandske journalister eller observatører slapp inn, heter det.

Mazar-i-Sharif ligger i Nord-Afghanistan og var en av opposisjonens bastioner. Taliban tilføyde sine motstandere et stort nederlag under sin offensiv i august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder